گروه صنایع معدنی فولاد
 
خلیفه سلطانی خبر داد:
پیشنهاد جدید انجمن فولاد درباره تعرفه واردات انواع ورق
وزارت صنعت زودتر درباره قیمت آهن اسفنجی شفاف‌سازی کند
گروه صنایع معدنی >فولاد - دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد از پیشنهاد جدید این انجمن درباره تعرفه‌های واردات ورق فولادی به وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: از وزارتخانه می‌خواهیم هرچه سریعتر عدد کارشناسی شده خود درباره نسبت قیمت آهن اسفنجی به فولاد را اعلام کند.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، رسول خلیفه سلطانی در نشستی خبری با اشاره به اینکه در سال 1393 انجمن تولیدکنندگان فولاد پیشنهاد خود را مبنی بر پلکانی شدن تعرفه‌های واردات فولاد به وزارت صنعت ارائه کرد اما متاسفانه این پیشنهادات به صورت کامل اجرایی نشدند، توضیح داد: براساس جمع‌بندی که از سوی انجمن صورت گرفته پیشنهاد جدیدی در خصوص تعرفه‌های واردات ورق‌های فولادی مطرح شده که به وزارت صنعت نیز ارائه می‌شود. براساس این پیشنهاد تعرفه واردات برای اسلب 20 درصد، ورق گرم 25 درصد، ورق سرد 30 درصد، ورق پوشش‎دار 35 درصد و ورق رنگی 40 درصد تعیین شده است.

وی با بیان اینکه در پیشنهاد انجمن تولیدکنندگان فولاد علاوه بر موارد فوق بخشی به نام بندهای سایر نیز مورد توجه قرار گرفته است، اضافه کرد: در بند سایر فضایی ایجاد می‌شود برای برخی استثناهای نابجا و فضایی برای دور زدن تعرفه که به وزارتخانه پیشنهاد کردیم در این بند نیز اعداد تعرفه مانند اعداد اصلی باشند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: پدیده دیگری به نام ورق‌های آلیاژی نیز وجود دارد که چون کشورهای مبدا جایزه صادراتی روی ورق‌های آلیاژی می‌دهند از این طرف در ایران هم می‌توانند این محصول را از ردیف تعرفه‌های عادی خارج کنند و با نظام تعرفه 7225 به عنوان ورق آلیاژی و با تعرفه پایین وارد کشور کنند که این موضوع نیز باید اصلاح شود.

خلیفه سلطان در ادامه با بیان اینکه انجمن تولیدکنندگان فولاد پیشتر درخواست کرده بود تا ایجاد تناسب قیمتی در زنجیره تولید فولاد از گندله، آهن اسفنجی و شمش و اسلب تا محصول نهایی تحت نظارت وزارتخانه درآید، افزود: براین اساس پس از کارشناسی‌هایی که انجام دادیم نسبت آهن اسفنجی به عنوان ماده مورد مصرف فولادسازان 42.5 درصد شد که وزارتخانه نیز مجددا این عدد را بررسی کرد و مورد حسابرسی قرار داد که هنوز عدد نهایی را اعلام نکرده اما به نظر می‌رسد بسیار نزدیک به عدد ما باشد. در همین راستا از وزارتخانه تقاضا داریم تا هرچه زودتر نسبت به تعیین تکلیف و اعلام این نسبت اقدام کند چرا که فولادسازان در شرایط بحرانی بسر می‌برند و شارژ فلزی آنها یا قراضه و یا آهن اسفنجی است که باید با قیمت مناسبی تامین شود. هم‌اکنون آهن اسفنجی از سوی فولادسازان 25 تا 30 درصد بالاتر از قیمتی که باید تامین شود خریداری می‌شود.

او با اشاره به اینکه تعدادی از واحدهای فولادی نوردی به زیاندهی رسیده اند، افزود: از سوی دیگر عمر برخی از این واحدها زیر 10 سال است و در حال پرداخت اقساط بانکی هستند. به همین دلیل باید از سیستم بانکی تقاضا کنیم که بانکها به مدت 5 تا 10 سال اقساط وام های خود را فریز کرده و اقساطی دریافت نکنند تا واحدهای فولادی بتوانند به بقای خود ادامه دهند.

خلیفه سلطانی با بیان اینکه در تلاشیم تا صنعت فولاد و واحدهای فولادسازی را از فروپاشی و احتمالا ورشکستگی نجات دهیم، اظهار کرد: باید نظام تعرفه ای منسجمی در حوزه فولاد در کشور پیاده سازی شود.

به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد آخرین مکاتبه انجمن فولاد با وزارت صنعت، معدن و تجارت مربوط به اواسط اردیبهشت ماه سال جاری بود و به زودی مکاتبه جدیدی با این وزارتخانه در ارتباط با تعرفه ها صورت خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشورهای متعددی روی واردات فولاد خود به ویژه فولادهای چینی تعرفه‌گذاری کرده‌اند که نام برخی از آنها به شرح زیر است:
ترکیه 30 تا 40 درصد، اتحادیه عرب 30 درصد، ویتنام 27 درصد، مصر 16 درصد، هند 20 درصد و آمریکا 110 درصد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۵۵
کد مطلب: 25670