گروه صنایع معدنی فولاد
 
خلیفه سلطان:
خطر در کمین بازار فولاد ایران است
گروه صنایع معدنی >فولاد - دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره کاهش ارزش روبل روسیه و احتمال دامپینگ فولادسازان این کشور اظهار کرد: بدون شک با وضعیت پیش‌ آمده در روسیه امکان دامپینگ از سوی فولادسازان این کشور وجود دارد و به نوعی می‌توان گفت خطر در کمین ما است، زیرا بازار روسیه یکی از بازارهای نزدیک به ایران است.
به گزارش ماین نیوز، رسول خلیفه سلطان افزود: در سال‌های گذشته میزان واردات فولاد ایران ۱۱میلیون تن بود؛ به‌طوری که در سال‌های ۸۶ و ۸۷ بخش عمده‌ای از این رقم از روسیه وارد می‌شد، به همین دلیل آنها سابقه صادرات به بازار ایران را در ذهن داشته و نکات مهم فعالیت در این بخش را به خوبی می‌دانند.

وی گفت: درحال‌حاضر میزان واردات فولاد ایران به شدت کاهش یافته و به ۳ تا ۴میلیون تن رسیده است که با توجه به طرح‌های در دست اجرا و برنامه‌های پیش‌بینی‌شده این عدد بازهم رو به کاهش خواهد بود. اما قیمت انتخاب شده روسیه برای صادرات ایران می‌تواند تولید داخلی را با رکود مواجه کند. به دلیل وجود چنین خطراتی در روزهای پایانی سال ۹۳ فعالان صنعت فولاد برای اجرایی شدن تعرفه‌های واردات شمش، میلگرد، ورق و... تلاش فراوانی کردند زیرا زنگ خطر رکود تولید در بازار داخلی به گوش می‌رسد.

او با اشاره به این موضوع که کاهش ارزش روبل روسیه می‌تواند بر بازار منطقه تاثیرگذار باشد، گفت: روسیه در بازار منطقه حضور داشته و با وجود چنین موضوعی می‌تواند قدرت بیشتری برای رقابت داشته باشد اما حضور کشورهای دیگر از جمله چین و ترکیه نیز در این بازار پررنگ و امکان دامپینگ آنها نیز وجود دارد.

در ترکیه نیز پول ملی ارزش کمی در برابر دلار پیدا کرده است و این موضوع امکان صادرات به ایران را نیز برایش فراهم می‌کند. از سویی دیگر چین نیز سیاست‌های تشویقی برای صادرات در نظر گرفته است که بر بازار موجود در منطقه بسیار اثرگذار خواهد بود.

خلیفه‌سلطان بیان کرد: بدون شک مسئله اصلی برای جلوگیری از آسیب‌های دامپینگ از سوی کشورهای دیگر، اجرایی‌شدن تعرفه‌های وارداتی است، زیرا نمی‌توان ابزار دیگری برای مقابله با این موضوع به‌کار گرفت. اگر مشکل حاصل از دامپینگ‌ها جدی باشد باید میزان تعرفه‌ها افزایش یابد در غیراین صورت تولید داخل با رکود مواجه خواهد شد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره بازار خاورمیانه در سال جدید، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود بازار ایران بازار خوبی باشد. درحال‌حاضر با توجه به نتایج مذاکرات میزان مصرف داخلی با افزایش همراه می‌شود. از سویی دیگر در بازار منطقه نیز با توجه به ثبات نسبی عراق، مصرف در این کشور افزایش و در نتیجه صادرات ما به عراق رشد خواهد کرد. به‌طور کلی عراق و افغانستان مصرف‌کنندگان اصلی فولاد در همسایگی با ایران هستند که با توجه به اتفاقات رخ داده در این دو کشور آنها می‌توانند به راحتی برای احداث کارخانه‌های فولاد سرمایه‌گذاری کنند به همین دلیل مجبور به واردات این محصول هستند.

وی ادامه داد: بدون شک کاهش ارزش روبل می‌تواند فرصتی برای اجرای دامپینگ از سوی تولیدکنندگان فولاد روس در بازار خاورمیانه باشد اما مسئولان باید با برنامه‌ریزی‌های لازم از ایجاد چنین مشکلی در بازار ایران جلوگیری کنند. در واقع امروز چین و روسیه با کاهش قیمت سنگ آهن در سطح جهانی رقابت تنگاتنگی میان این دو کشور برای تصاحب بازارهای موجود به ویژه بازار منطقه ایجاد کرده است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۱۴
کد مطلب: 23373
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت