گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
محرومیت ایران از تجارت ۶۰۰ میلیاردی سنگهای قیمتی
تجارت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی چهارمین تجارت پرسود جهان است
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - در حالی حجم گردش مالی تجارت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در سطح جهان به رقم "۶۰۰ میلیارد دلار" رسیده که سهم ایران از این مقدار تنها حدود "۴۰ میلیون دلار" برآورد می شود.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، تجارت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی بعد از تجارت مواد مخدر، اسلحه و قاچاق انسان، چهارمین تجارت پرسود جهان شناخته می شود با این حال سهم ایران از این تجارت با وجود پتانسیل های فراوان بسیار ناچیز است.

تایلند با درآمد سالانه بیش از ۳۰ میلیارد دلار بیشترین درآمد از این تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است. پس از آن کشورهایی چون سریلانکا قرار دارند. در ایران نیز معادن غنی از سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی قرار دارد اما نفتی بودن اقتصاد کشور مانع از توجه کافی به این بخش شده است.

عقیق، اوپال، فیروزه و سیلیس از جمله سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی موجود در ایران است با این حال بیشتر این سنگها به صورت خام از کشور صادر شده و فرآوری چندانی روی آنها صورت نمی گیرد آن هم در حالی که فرآوری و ایجاد مصنوعات میزان ارزش افزوده این محصولات را تا ۲۰ برابر افزایش می دهد.

در چند سال اخیر کارگروه "سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی" با حضور سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، سازمان فنی حرفه ای و اتحادیه طلا و جواهر تشکیل شده که وظیفه آن افزایش سهم ایران از این تجارت ۶۰۰ میلیارد دلاری در جهان است.

با توجه به نرخ بالای بیکاری در کشور، توجه به پتانسیل ها در حوزه سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی افزایش اشتغال ارزان قیمت، ایجاد صنایع خانگی و رشد تولید ناخالص ملی را به دنبال دارد.
تاریخ انتشار : شنبه ۹ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۵۰
کد مطلب: 973