گروه صنایع معدنی سیمان
 
وضعیت تأمین برق کارخانه‌های تولید سیمان
گروه صنایع معدنی >سیمان - رئیس هیأت مدیره انجمن سیمان، گفت: با توجه به وضعیت مناسب تأمین برق و همچنین تولید سیمان هیچ مشکلی در تأمین سیمان مورد نیاز کشور وجود ندارد.
 
به گزارش ماین نیوز، حمید فرمانی در مورد آخرین وضعیت تولید سیمان و تأمین برق صنایع این بخش از صنعت،گفت: براساس تفاهماتی که با محرابیان وزیر نیرو انجام شد، تأمین برق به گونه‌ای بود که برق صنایع تأمین شود، لذا برق صنایع سیمان امسال تأمین شد و هیچ توقفی در تولید نداشتیم، اما محدودیت‌هایی در ساعت اوج مصرف اعمال شد.

رئیس هیأت مدیره انجمن سیمان کشور اظهار داشت: بنابراین با توجه به وضعیت مناسب تولید در سال جاری هیچ گونه التهاب قیمتی در بازار سیمان وجود نداشت و در مجموع در زمینه تأمین انرژی و تولید سیمان موفق عمل کردیم.

وی با بیان اینکه براساس آمار وزارت صمت مصرف سیمان کشور در هر هفته حدود یک میلیون و 200 هزار تن است، گفت: بنابراین کارخانه‌های تولید سیمان در هر هفته حدود یک میلیون و 150 تا یک میلیون و 300 هزار تن در بورس کالا عرضه می‌کنند.

فرمانی بیان داشت: هفته گذشته حدود 60 درصد از عرضه سیمان در بورس کالا جذب شد و بر این اساس بخشی از عرضه مازاد بر تقاضا بود و بنابراین هیچ فرصتی برای جولان دلالان وجود ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تقاضای کم در هفته گذشته ناشی از کاهش مصرف بوده است، گفت: خیر کاهش مصرف نداریم، بعضی اوقات حجم تقاضا ماحصل از انتظاراتی که متقاضیان فکر می کنند، مثلا ممکن است تصور کننده در هفته‌های آینده ممکن است، کسری وجود داشته باشد، لذا در مقطعی تقاضا برای این محصول افزایش می‌یابد.

رئیس هیأت مدیره انجمن سیمان کشور با بیان اینکه تابستان خوبی را در صنعت سیمان کشور خواهیم داشتم و کسری وجود ندارد، بیان داشت: عرضه و تقاضای سیمان روند منطقی خودش را طی می‌کند.

فرمانی در مورد قیمت سیمان بیان داشت: در حال حاضر هر کیسه 50 کیلویی سیمان با قیمت حدود 50 هزار تومان در بورس کالا عرضه می‌شود و در بازار نیز با توجه به هزینه‌هایی مانند ارزش افزوده، سود عامل و سود فروش بین 80 تا 85 هزار تومان عرضه می‌شود و این در حالی است دو سال پیش با توجه به مشکلاتی در که حوزه تولید و عرضه وجود داشت، قیمت هر کیسه سیمان در بازار به حدود 120 هزار تومان رسیده بود.

وی در رابطه با وضعیت صادرات این محصول بیان داشت: با توجه به اینکه اولویت تأمین نیاز داخل است و شرکت‌های سیمانی متعهد هستند که در هر هفته حدود یک میلیون و 200 هزار تن سیمان در بورس کالا عرضه کنند، لذا خیلی نمی توان صادرات داشت، اما با گذر از تابستان در فصل پاییز قطعا وضعیت صادرات سیمان بهتر می‌شود.

فرمانی اظهار داشت: کلینکر عمدتا به سمت عراق و کشورهای منطقه صادر می‌شود و سیمان نیز عمدتا به افغانستان صادر می شود.

به گفته سیف الله امیر مدیرکل دفتر صنایع وزارت صمت سالانه 12 تا 14 میلیون تن صادرات داریم که از این مقدار یک میلیون تن آن سیمان و بقیه کلینکر است.

 از ابتدای امسال تا هفته منتهی به ۶ مرداد ۲۳ میلیون و ۷۰۳ هزار تن انواع سیمان در بورس کالا عرضه و با تقاضای ۲۹ میلیون تنی مواجه و بیش از ۲۲ میلیون تن آن دادوستد شد و ارزش ۱۸ هزار و ۹۵۳ میلیارد تومان را ثبت کرد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۱۹
کد مطلب: 67941
 
مرجع : خبرگزاری فارس