گروه صنایع معدنی سیمان
 
جهش‌ پروژه‌های عمرانی ‌با تأمین برق پایدار‌‌ صنعت سیمان‌
گروه صنایع معدنی >سیمان - سیمان به عنوان مهمترین نیاز توسعه زیرساخت کشور در 2 سال گذشته در سایه تامین برق مورد نیاز، بازار بدون نوسانی را پشت سر گذاشته است.
 
به گزارش ماین نیوز، برای اولین بار در 20 سال گذشته میزان تحقق بودجه عمرانی کشور به 100 درصد رسید و با توجه به پرداخت بودجه پروژه‌های عمرانی متناسب با پیشرفت پروژه و فراتر از سقف بودجه در سال 1401، میزان پرداختی به پروژه‌های عمرانی به 105.2 درصد رسیده و با ر‌شد 94.2 درصدی نسبت به سال گذشته، 273.8 هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی معادل 17.4 درصد از کل بودجه به زیرساخت‌های کشور اختصاص داده شده است.

پرداختی قابل توجه اعتبارات عمرانی، بیانگر تبدیل ‌کشور به کارگاه ساختمانی است و انتشار اخبار افتتاح‌های متعدد طرح‌های آبرسانی، نیروگاه‌های تولید برق، توسعه زیرساخت حمل و نقل، ساخت مسکن و سایر طرح‌‎ها نیز تایید کننده این مطلب به حساب می‌آید.

 ذره‌بین آمار بر بازار سیمان در 3 سال گذشته

با توجه به اطلاعات و اخبار در این رابطه، پرداخت به مسئله رونق پروژه‌های زیرساختی را از نگاهی پرداخته نشده در دستور کار قرار ددادیم،‌ یکی از مهمترین اجزای مورد نیاز توسعه زیرساختی کشور در همه ابعاد، ماده خاکستری و پودر مانندی است که در‌ برخورد با آب خاصیت چسبندگی و مقاومت از خود نشان می‌دهد؛ اگر از هر پروژه عمرانی از هر جنسی در کشور بازدید کنید، بعید است‌ سیلوهای پر از سیمان به چشمتان نخورد.

ایران در دهه هشتاد با افزایش قابل توجه ظرفیت تولید سیمان از واردکننده این محصول به صادرکننده این کالای استراتژیک بدل شد، بر این اساس طی 2 سال گذشته با افزایش قابل توجه پروژه‌های عمرانی قصد داریم. بازار سیمان کشور را در سال متوالی زیر ذره‌بین آمار و اطلاعات ببریم.

 جهش 433 درصدی قیمت سیمان در سال 1400

سال 1400، کشور به دلیل عدم توجه به توسعه ظرفیت نیروگاهی با ناترازی 23 درصدی در مصرف برق معادل 15 هزار مگاوات یعنی تولید همزمان معادل 15 نیروگاه بوشهر مواجه شد، همین مسئله سبب شد تا شاهد قطعی گسترده برق در بخش خانگی و بخش صنعت کشور باشیم.

بررسی آمار معاملات سیمان در سال 1400 بیانگر آن است که تولید این محصول راهبردی به دلیل قطعی برق مختل شده و عرضه به بازار با تحلیل رفتن ذخایر کلینکر به حداقل رسید. بر اثر این نارسایی در بازار سیمان، قیمت این کالا در 15 تیر نسبت به 15 خرداد یعنی آغاز زمان مدیریت مصرف برق، 433 درصد رشد را به ثبت رساند و موجی از نارضایتی را به کشور تزریق کرد.

این اتفاق در شرایطی رخ داد که عدم پرداخت بودجه عمرانی کشور و همه‌گیری کرونا در تابستان 1400 تقاضا برای این کالای استراتژیک را به حداقل رسانده بود.


 برق تامین شد‌ بازار سیمان آرام گرفت

در ابتدای سال 1401، به دنبال انتظار فعالان صنعت سیمان و دست اندرکاران پروژه‌های عمرانی از قطع برق صنایع سیمان مشابه سال گذشته، قیمت این کالای استراتژیک در 1 تیرماه نسبت به 15 خرداد تا 41 درصد رشد کرد و کار به ابطال معاملات بورس کالا به دلیل افزایش قیمت بدون دلیل رسید.

در این راستا، برگزاری جلسات، مدیران صنعت برق و مدیران صنعت سیمان در آن بازه زمانی و تضمین تامین برق صنعت سیمان برای پاسخگویی به حداکثر عرضه سبب شد تا روند افزایش قیمت سیمان بلافاصله مدیریت شود.

در این راستا، عبدالرضا شیخان، دبیر وقت انجمن کارفرمایان صنعت سیمان اظهار داشت: مدیریت مصرف برق با اولویت تامین انرژی برای تولید 5 میلیون تن کلینکر و سیمان در ماه انجام می‌شود.

این مقام صنفی با اشاره به برگزاری جلسات مشترک در وزارت نیرو بین اعضای صنعت برق و انجمن کارفرمایان صنعت سیمان، گفت: با توجه به هماهنگی صورت گرفته، مدیریت بازار در دستور کار است و بازار این کالای استراتژیک با هیچ التهابی از سمت عرضه مواجه نخواهد شد.

بررسی معاملات بورس کالا از تداوم وضعیت قیمت سیمان، بیانگر تامین برق متناسب با نیاز و افت قیمت سیمان نسبت به نرخ 15 خرداد 1401 یعنی زمان آغاز طرح‌های مدیریت مصرف برق است.

بر این مبنا در 1 مرداد ماه 1401 قیمت سیمان در سایه تامین انرژی برق متناسب با تقاضای بازار 937 درصد نسبت به 15 خرداد همان سال کاهش را تجربه کرد.

بر اساس آمار صنعت برق در تابستان سال 1401، صنعت سیمان 4.8 درصد بیشتر از سال گذشته برق دریافت کرد و 5 درصد تولید خود را نیز افزایش داد.


تامین برق، سیمان را با کاهش قیمت به پروژه‌های عمرانی کشور رساند

تجربه مثبت سال 1401 در تامین برق صنایع و مدیریت بازار سیمان سبب شد تا این روند در سال 1402 نیز ادامه پیدا کند اما این بار با توجه به افزایش 7 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور و کاهش میزان ناترازی برق بیشتری به سیمانی‌ها برسد.

بر اساس آمار صنعت برق از 15 خرداد لغایت 2 مرداد سال جاری همزمان با دوره مدیریت مصرف برق، صنایع سیمان، 9.3 درصد بیشتر از مدت مشابه سال 1401 و 24.9 درصد بیشتر از سال 1400 برق دریافت کردند.

بررسی روند معاملات بورس کالا در این کالا بیانگر آن است که قیمت هر تن از این کالای استراتژیک در 1 مرداد نسبت به آغاز دوران مدیریت مصرف برق 5.2 درصد کاهش یافته است.

بر این اساس، حمید فرمانی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به جلسه برگزارشده با وزارت نیرو به منظور تامین پایدار برق اظهار داشت: در جلسه برگزارشده صحبت‌های مهمی ردوبدل شد که از جمله آن می‌توان به مصوبه تامین نیاز انرژی برای تولید 5.5 الی 6 میلیون تن سیمان در ماه اشاره کرد.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: در سایه تامین انرژی لازم در هفته گذشته 35 شرکت سیمانی کالای خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در قیمت پایه و بدون هیچ افزایش قیمتی عرضه کرده‌اند که 57 درصد معاملات سیمان انجام‌شده در تیرماه نیز متعلق به همین عرضه در قیمت پایه است.

این مقام صنفی گفت: صنعت سیمان در حال افزایش ذخایر کلینکر خود است و در تابستان سال جاری معضلی از سمت تامین انرژی بازار سیمان را درگیر نخواهد کرد.

 نظارت بر بازار سیمان ثبات بازار را تضمین می‌کند

‌سرعت گرفتن پروژه‌های عمرانی در کشور بین 10 الی 20 درصد، تقاضای سیمان در کشور را افزایش داده است و در سایه تامین برق متناسب با نیاز بازار، این نیاز تامین شده و بازار سیمان در کشور از سمت عرضه ساماندهی شده است.

هرچند، نظارت بر چرخه رسیدن این کالا به دست مصرف‌کننده نهایی نیز باید در دستور کار قرار گیرد تا شاهد تضمین ثبات در این بازار باشیم.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۳۱
کد مطلب: 67750
 
مرجع : خبرگزاری فارس