گروه صنایع معدنی فولاد
 
مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه خبر داد؛
تأمین ۴۳ درصد آب موردنیاز فولاد مبارکه از پساب‌ شهری و صنعتی
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه گفت: در حال حاضر ۴۳ درصد از آب موردنیاز فولاد مبارکه از محل جمع‌آوری، تصفیه و استفاده بهینه از پساب‌های شهری و صنعتی تأمین می‌شود.
 
به گزارش ماین نیوز، در حال حاضر ۴۳ درصد از آب مورد نیاز فولاد مبارکه از محل جمع‌آوری، تصفیه و استفاده بهینه از پساب‌های شهری و صنعتی تأمین می‌شود.

مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه این خبر را در وبینار تأمین آب پایدار معادن و صنایع معدنی که به همت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) برگزار شد، اعلام کرد.

سید امیر طباطبائیان هدف از برگزاری این وبینار را به اشتراک گذاشتن تجربیات و اطلاعات همه شرکت‌ها برای کاهش مصرف آب در فرایند تولید آهن و فولاد و صنایع معدنی کشور دانست.

وی با بیان اینکه فولاد مبارکه به‌عنوان صنعت پیشرو در زمینه کاهش مصرف آب در چرخه تولید، تجربیات و اطلاعات خود را در این وبینار ارائه داد، ابراز داشت: همچنان‌که در جریان برگزاری وبینار اعلام شد، به‌طورکلی تجربیات فولاد مبارکه در این حوزه را می‌توان در دو قسمت خلاصه کرد: بخش اول شامل تجربیات و اقدامات فولاد مبارکه در راستای تصفیه پساب‌های صنعتی و استفاده مجدد آن در فرایند تولید فولاد است؛ در بخش دوم، تصفیه پساب‌های شهری و استفاده مجدد آن در صنعت و تبدیل برج‌های خنک‌کن تر به هیبریدی از دیگر راهکارهای محقق‌شده در فولاد مبارکه برای کاهش مصرف آب است که روند انجام آن با دیگر صنایع به اشتراک گذاشته شد.

تجربیات شرکت فولاد مبارکه در زمینه کاهش مصرف، ویژه آب خام بر تن اسلب بخش دیگر بخش سخنان ایرادشده از سوی مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه در این وبینار بود.

وی در این خصوص گفت: فولاد مبارکه در سال گذشته با مصرف ۱۴.۷ میلیون مترمکعب آب، ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کرد که با احتساب مصرف ویژه آب، یعنی ۲.۲ مترمکعب

به ازای تولید تختال، رکورددار کمترین میزان استفاده از آب در فرایند تولید فولاد است.

سید امیر طباطبائیان با بیان اینکه در این وبینار از تجربیات و راهکارهای ارائه‌شده از سوی نماینده فولاد مبارکه استقبال بسیار خوبی شد، افزود: سؤالات زیادی از سوی شرکت‌کنندگان مطرح شد که به‌خوبی پاسخ داده شد.

به گفته مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه، با تمهیدات اتخاذشده، شاهد این هستیم که از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ میزان استحصال آب از پساب‌های شهری و صنعتی در این شرکت حدود ۱۲ برابر شده است. ازاین‌رو بارگذاری فولاد مبارکه بر روی زاینده‌رود کاهش یافته است؛ به‌نحوی‌که در سال گذشته ۱۰۰ درصد پساب توسط فولاد مبارکه آب استحصال شد و درمجموع به ۱۱ میلیون مترمکعب رسید.

وی از آمادگی شرکت فولاد مبارکه برای بازدید حضوری سایر صنایع کشور از دستاوردهای نهادینه‌شده در حوزه استفاده بهینه از منابع آبی در این شرکت خبر داد و اظهار داشت: ازآنجاکه مدیریت ارشد گروه فولاد مبارکه مسئولیت‌های اجتماعی را همواره یکی از مهم‌ترین رسالت‌های اصلی خود دانسته، آماده است تا ضمن فراهم آوردن زمینه بازدید میدانی از شرکت، تمامی تجربیات خود را با همه کسانی که دغدغه استفاده بهینه از آب دارند، به اشتراک بگذارد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۹:۰۱
کد مطلب: 61825
 
مرجع : ایراسین