گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
‌صنعت سنگ نیازمند استاندارد تدوین‌شده است
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - سرپرست جهاد دانشگاهی استان مرکزی از انعقاد قرارداد و تفاهم‌نامه همکاری با مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران خبر داد.
به گزارش ماين نيوز، سیدجعفر نظام‌دوست در تشریح ضرورت این اقدام و تبیین اهداف این تفاهم‌نامه گفت: جهاددانشگاهی نهادی برخاسته از دل انقلاب اسلامی است و هدف آن تحقق آرمان‌ها و اهداف والای انقلاب اسلامی، قانون اساسی و انقلاب فرهنگی است، از این رو جایگاه جهاددانشگاهی در سند چشم­‌انداز 20 ساله نظام به عنوان یک نهاد انقلابی برخوردار از منابع انسانی متعهد، کارآمد و مؤثر در کشور، همچنین پیشگام در توسعه علم، فناوری و فرهنگ با تعامل سازنده در عرصه ملی و بین المللی تعریف شده است.

وی کشف خلاءهای موجود در حوزه­‌های علمی و فرهنگی و ورود به عرصه­‌های ناشناخته و تأمین نیاز حوزه‌­های صنعتی و فرهنگی در سطح کشور را از وظایف اصلی جهاددانشگاهی عنوان کرد و افزود: استان مرکزی استانی صنعتی است و معدن یکی از مزیت­‌های استانی و ملی در این منطقه محسوب می‌شود اما، همواره فقدان مرکزی که در راستای ارائه خدمات تخصصی مورد نیاز این بخش اقدام کند به شدت احساس می‌­شد، براین اساس، جهاد دانشگاهی واحد استان مرکزی از سال 1387 اقدام به بررسی و پیگیری ایجاد اولین مرکز تحقیقات و خدمات تخصصی سنگ­های معدنی در سطح کشور کرد.

وی افزود: با تلاش صورت گرفته، این مهم در شهریور 1391 در شهرستان محلات و شهر نیمور(شهر سنگ ایران) صورت پذیرفت و اکنون این مرکز به عنوان تنها مرکز تحقیقاتی سنگ‌­های تزئینی کشور و با الگوبرداری از مراکز تحقیقاتی مشابه در کشورهای صاحب‌نام مشغول به فعالیت و ارائه خدمات است.

نظامدوست گفت: با توجه به فقدان بنیه‌­های علمی‌ کاربردی در صنعت سنگ کشور، جهاددانشگاهی استان مرکزی و در رأس آن مرکز تحقیقات و خدمات تخصصی سنگ، اهداف و برنامه­‌هایی را در سه بخش تحقیقات و پژوهش، آموزش و بازار، جهت مرتفع کردن خلاءهای موجود تدوین و برنامه­‌ریزی کرده است که از آن جمله می­‌توان به شناسایی و برقراری ارتباط با مراکز معتبر بین­‌المللی جهت استفاده از تجربیات و معرفی توانمندی­‌های حوزه صنعت سنگ کشور، طراحی پورتال سنگ کشور، انتشار ویژه­‌نامه، بررسی و مطالعه کشورهای هدف صادراتی جهت توسعه صادرات، برگزاری کارگاه‌­ها و دوره­‌های آموزشی، انجام پروژه­‌های تحقیقاتی صنعت سنگ کشور، آماده‌سازی اولین آزمایشگاه تخصصی صنعت سنگ و تدوین استاندارد ملی صنعت سنگ کشور اشاره کرد.

وی در خصوص هدف از ارتباط با مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران گفت: مرکز خدمات تخصصی سنگ از بدو فعالیت مصمم به ارایه خدمات در بالاترین سطح ممکن بوده است، لذا جهت ارائه خدمات آزمایشگاهی، همکاری با یک مرکز آزمایشگاهی قوی چه به لحاظ سخت‌افزاری و چه به لحاظ نرم‌افزاری در این راستا ضروری بود و به همین جهت به دنبال بازدید‌ها و بررسی‌های صورت گرفته، مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران از هر حیث شایسته شناخته شد که ارتباط با این مرکز در گام اول در شهریورماه سال 91 منتج به عقد تفاهم‌نامه همکاری شده و به دنبال آن در اسفندماه سال جاری اخذ نمایندگی این مرکز در استان مرکزی صورت گرفت.

نظام‌دوست با تأکید براینکه مرکز تحقیقات و فرآوری مواد معدنی ایران با جهاددانشگاهی در سطح کشور نیز همکاری‌هایی داشته و دارد گفت: جهاددانشگاهی استان مرکزی اولین واحد استانی این نهاد است که توانسته نمایندگی این مرکز را اخذ کند.

راه‌اندازی اولین مرکز آزمایشگاهی کاملا تخصصی سنگ کشور توسط جهاد دانشگاهی استان مرکزی/صنعت سنگ فاقد استاندارد تدوین شده است

وی با بیان اینکه متأسفانه صنعت سنگ کشور با همه داشته‌های خود فاقد یک آزمایشگاه تخصصی است افزود: مقدمات اولیه جهت راه‌انداری این مرکز آزمایشگاهی کاملا تخصصی با همکاری بخش‌های مرتبط و مراکز آمایشگاهی معتبر در سطح کشور از جمله مرکز فرآوری مواد معدنی ایران و آزمایشگاه مکانیک خاک استان مرکزی صورت پذیرفته است که امیدواریم با حمایت های بیشتر، تحقق این مهم سرعت بیشتری به خود بگیرد.

نظامدوست صنعت سنگ کشور را فاقد استاندارد تدوین شده دانست و گفت: حرکت در این خصوص نیازمند استفاده از توان و تجربه بخش‌های مختلف از جمله مراکز آزمایشگاهی قوی است. خوشبختانه با برگزاری جلساتی گام‌های نخستین در خصوص ایجاد این آزمایشگاه در مرکز تحقیقات و خدمات تخصصی سنگ جهاد دانشگاهی استان مرکزی برداشته شده است و در این بین ارتباط با مرکز فرآوری مواد معدنی ایران می‌­تواند بسیار راهگشا باشد.

سرپرست جهاد دانشگاهی استان مرکزی در تبیین هدف از اخذ نمایندگی در این بخش، فعالیت گروه‌ها و مراکز مختلف در جهاددانشگاهی استان مرکزی و تعامل آنها با بخش‌های مختلف در سطح استان را یک مزیت برای استان عنوان کرد که زمینه شناسایی نیازها و رفع آنها را فراهم می‌کند و افزود: استان مرکزی یک استان صنعتی است و از ظرفیت لازم جهت ارایه خدمات آزمایشگاهی در تمامی زمینه‌ها برخوردار است و اطمینان داریم که با توجه به نفوذ مجموعه جهاددانشگاهی استان و توان مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران اخد این نمایندگی بتواند به روند ارایه خدمات آزمایشگاهی با کیفیت بالا کمک کند.

وی در ادامه درخصوص جامعه هدف این نمایندگی اظهار کرد: با توجه به طیف گسترده خدمات قابل ارایه و ظرفیت بالای مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران، تمامی بخش‌های صنعتی و معدنی استان می‌توانند از این خدمات بهره‌مند شوند. همچنین با توجه به حساسیت موضوع آلودگی هوا و فاضلاب صنعتی واحدها در استان، این نمایندگی قادر به ارایه خدمات کاملا تخصصی در این حوزه است.

معرفی مرکز خدمات تخصصی سنگ جهاددانشگاهی استان مرکزی به عنوان نماینده تام‌الاختیار استان در خوشه صنعتی سنگ استان مرکزی

نظامدوست گفت: در راستای توسعه و تقویت مرکز تحقیقات و خدمات تخصصی سنگ جهاددانشگاهی استان مرکزی، این مرکز به عنوان تنها مرکز تحقیقاتی مختص سنگ‌های تزئینی کشور به عنوان نماینده تام‌الاختیار استان در خوشه صنعتی سنگ استان مرکزی انتخاب و معرفی شده است.

وی با بیان اینکه ارتباط نزدیک با دو انجمن بسیار قوی در استان یعنی انجمن سنگبران و انجمن معدنکاران و همچنین ارتباط با شرکت شهرک‌های صنعتی افق روشنی را پیش روی این مرکز قرار داده است افزود: همچنین به منظور توسعه بازار صنعت سنگ کشور و معرفی توانمندی‌های این مزیت ملی درصدد هستیم در سال جدید با همکاری نهادهای ذیربط مقدمات حضور سفرای کشورهای هدف صادراتی را در منطقه فراهم کنیم و به دنبال آن برنامه‌ریزی‌های اولیه جهت برقراری ارتباط با مراکز تحقیقاتی سنگ دنیا به منظور تبادل اطلاعات و کسب تجربیات آنها نیز صورت پذیرفته است.

وی مرکز تحقیقات و خدمات تخصصی سنگ را نیازمند حمایت و مشارکت بیشتر تمامی ذینفعان صنعت سنگ کشور دانست تا بتواند در جهت تحقق برنامه‌های خود اقدام کند و افزود: از آنجاکه در تمامی دنیا موضوع تحقیقات و ارتباط بخش صنعت چه به شکل خصوصی و چه به شکل دولتی با دانشگاه و مراکز تحقیقاتی به عنوان موتور متحرک صنعت آن کشور شناخته شده است انتظار می‌رود بخش‌ها و متولیان دولتی و شرکت‌های خصوصی موضوع تحقیقات کاربردی را با نگاه جدی‌تری دنبال کنند.

صادرات خدمات فنی و مهندسی زمینه‌ساز دستیابی به ارزش افزوده بالاتر

نظامدوست خاطرنشان کرد: امروزه کشور ایتالیا که خود از تولیدکنندگان بزرگ دنیا در زمینه سنگ‌های تزئینی بوده است توجه خود را از تولید مواد معدنی به سمت صادرات خدمات فنی و مهندسی معطوف کرده است چراکه این خدمات از ارزش افزوده بالایی برخوردار است.

سرپرست جهاد دانشگاهی استان مرکزی در پایان با تأکید براینکه خوشبختانه این ظرفیت و توان در کشور وجود دارد، بر ضرورت به کار گرفتن این ظرفیت و هدایت و برنامه‌ریزی مناسب جهت تقویت جایگاه مراکز تحقیقاتی و خدمات تخصصی در این بخش تأکید کرد.

انتهای پیام
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۴
کد مطلب: 5106
 
مرجع : خبرگزاری ايسنا