گروه معادن
 
در آخرین جلسه کمیسیون معادن اتاق ایران در سال 94 مطرح شد؛
دولت در قیمت‌گذاری مواد معدنی دخالت نکند
گروه معادن - آخرین جلسه کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران با حضور کریم نژاد معاونت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و با ارائه گزارشی از سوی اعضای هیات مدیره انجمن سرب و روی برگزار شد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در جلسه امروز این کمیسیون اظهار کرد: با توجه به جلسه‌ فردا که با حضور دکتر ابتکار در محل اتاق بازرگانی برگزار می‌شود، در نظر داریم بحث محیط زیست و ارتباط آن را با معادن مطرح کنیم به همین دلیل بهتر است اعضای کمیسیون نظرات و پیشنهادات خود را درباره این موضوع ارائه دهند.

وی با اشاره به گزارش‌های ارائه شده از سوی کمیسیون اظهار کرد: گزارشی را در همایش فولاد در قالب یکی از محورهای همایش با عنوان رقابت‌پذیری تهیه و بیان کردیم که صنعت فولاد به دلیل بالا بودن قیمت تمام شده قابل رقابت نیست. در این گزارش آمار و ارقامی آمده بود. گزارشی را در همین زمینه آماده و خدمت آقای وزیر ارسال کردیم، جالب است همه دوستان حاضر در جلسه نسبت به گزارش موضع داشتند اما هیچ آماری ارائه ندادند. گزارش ما براساس مطالعات پژوهشی اعداد و ارقام مستند و دارای منبع بود. دوستان دیگر ما نتوانستند اعداد و ارقام متفاوت از آن ارائه دهند و در نهایت براساس این گزارش پس از آزادسازی یارانه‌ها سهم انرژی بیش از 16 درصد شده است.

وی افزود: در این شرایط حمایت از فولاد بی‌معنا است، مگر آنکه شرایطی را ایجاد کنیم تا این صنعت قدرت رقابت پیدا کند.

شکوری با اشاره به موضوع قیمت‌گذاری در حوزه سرب و روی تصریح کرد: نظر ما بر این است که اگر دولت دخالتی در قیمت‌گذاری نداشته باشد، بهتر است اما به نظر این قیمت‌گذاری باید براساس توافقات انجام شود.

وی تاکید کرد: بهتر است برای حل مشکلات حمل و نقل در بخش معدن نشستی مشترک با کمیسیون حمل و نقل اتاق داشته باشیم و همچنین در زمینه استراتژی توسعه صنعتی کشور جلساتی با کمیسیون‌ها مرتبط برگزار کنیم.

واحدم را به اسم خیریه می‌زنم اگر ...

رییس انجمن صنايع و معادن سرب و روي ايران نیز در این جلسه اظهار کرد: امروز اصلی‌ترین مشکل حوزه سرب و روی مشکل مدیریتی است.

یوسف مرادلو گفت: در دولت قبل تصمیمات و مشکلات در ستاد سیاست‌گذاری مطرح می‌شد اما در حال حاضر این ستاد از بین رفته و تصمیمات بدون در نظر گرفتن نظرات بخش خصوصی گرفته می‌شود.

به گفته وی، حال با وجود مشکلات مدیریتی باید این ستاد مجدد ایجاد شود و فعالان بخش خصوصی و دولتی در آن مشکلات خود را مطرح کنند.

مرادلو درباره وضعیت صنعت سرب و روی و واحدهای فعال افزود: واحدهای تولیدی در کشور با خاک‌های کم‌عیار مشغول به فعالیت هستند. اگر کارخانه‌ای در دنیا توانست با خاک عیار 10 تا 14 درصد کار کند، من واحد خود را به نام بنیاد خیریه ثبت خواهم کرد. یعنی واحدهای تولیدی در کشور با خاک‌های عیار پایین کار می‌کنند که بسیار سخت است.

معرفی نرم‌افزار محاسبه حقوق دولتی معادن

کریم‌نژاد، معاونت بهره‌برداری و اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز در این جلسه اظهار کرد: ‌LME و نرخ ارز دو پارامتر اصلی برای قیمت‌گذاری محسوب می‌شوند. در نتیجه در قیمت‌گذاری تنها پارامترهای تاثیرگذار را وارد کرده‌ایم.

وی گفت: با توجه به اینکه اعلام می‌کنیم واحدها تنها با 30 تا 40 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند، نباید واحد جدیدی احداث شود زیرا در صورت ورود واحدهای جدید به چرخه تولید صنعت با مشکل مواجه می‌شوند.

در ادامه این جلسه گلشنی، نحوه استفاده از نرم‌افزار محاسبه حقوق دولتی معادن و بخش‌های مختلف این نرم‌افزار را ارائه داد و گفت: این نرم‌افزار برای تمامی معادن قابل استفاده است و هیچ نوع موازی‌کاری با سامانه‌هایی همچون کاداستر نخواهد داشت.

باغبانی نیز طرح اتوماسیون حقوق دولتی مواد معدنی را مطرح و اظهار کرد: پیشنهاد ما این است مدیریت این نرم‌افزار به دست وزارتخانه باشد اما در مقابل معدنکاران امکان مشاهده آمار و اطلاعات را در اختیار داشته باشند.

سجاد غرقی، عضو کمیسیون نیز تصریح کرد: موضوع اصلی در بحث حقوق دولتی معادن کشف قیمت و هزینه‌های تولید است. در صورت شناسایی آنها می‌توان بر سر 5 درصد یا 10 درصد چانه‌زنی و بحث کرد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۳
کد مطلب: 31131