گروه معادن
 
معادن فعال کشور بیشتر از چه نوعی هستند+جدول
گروه معادن - براساس تازه ترین نتایج آمارگیری مرکز آمار ایران در سال 1390 معادل 5246 معدن در حال بهره برداری در کشور وجود داشته که بیشترین نوع این معادن در حوزه شن و ماسه بوده اند.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود که به بررسی وضعیت معادن در حال بهره برداری در سال ۱۳۹۰ پرداخته معادن در حال بهره برداری کشور را از نظر نوع ماده معدنی به ۷ دسته استخراج زغال سنگ (۱۱۶ معدن)، استخراج سنگ آهن (۱۱۲ معدن)، استخراج سنگهای فلزی غیرآهنی (۱۳۳ معدن)، استخراج سنگ، شن و ماسه و... (۴۴۲۳ معدن)، استخراج مواد معدنی شیمیایی و ... (۱۰۷ معدن)، استخراج نمک (۷۵ معدن) و استخراج سایر مواد معدنی (۲۸۰ معدن) تقسیم بندی کرده است.

اما در بین انواع مواد معدنی در گروههای ۷ گانه بیشترین تعداد معدن در حال بهره برداری در سال ۱۳۹۰ مربوط به معادن شن و ماسه به تعداد ۱۶۲۳ معدن بوده است. رده دوم به سنگ تزئینی با ۸۲۲ معدن و رده سوم نیز به سنگ لاشه به تعداد ۷۴۴ معدن اختصاص یافت.

رده های چهارم تا دهم هم به ترتیب به (سنگ آهک با ۶۶۹ معدن)، (سنگ گچ با ۲۷۵ معدن)، (کائولن، خاک نسوز و ... با ۱۹۴ معدن)، (زغال سنگ با ۱۱۶ معدن)، (سنگ آهن با ۱۱۲ معدن)، (سیلیس با ۱۰۱ معدن) و (پوکه معدنی با ۹۵ معدن) اختصاص یافت.

کمترین تعداد معدن نیز در بین انواع مواد معدنی به ترتیب مربوط به (کبالت، آنتیموان و تیتانیوم به تعداد یک معدن)، (زرنیخ، فسفات و ید به تعداد ۳ معدن)، (سنگ طلا به تعداد ۴ معدن)، (سنگ بالاست به تعداد ۶ معدن)، (سولفات استرونسیم و بر به تعداد ۶ معدن)، (سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی به تعداد ۸ معدن)، (بوکسیت به تعداد ۹ معدن)، (صدف دریایی و میکا به تعداد ۱۰ معدن)، (تالک به تعداد ۱۱ معدن) و (سولفات سدیم به تعداد ۱۲ معدن) بوده است.

تعداد معادن در حال بهره برداری در هر یک از انواع مواد معدنی را می توانید در فهرست زیر مشاهده کنید. مواردی که با آبی مشخص شده اند ۷ دسته ای هستند که مرکز آمار ایران از طریق آنها معادن در حال بهره برداری کشور را طبقه بندی کرده است.


تاریخ انتشار : شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۴۴
کد مطلب: 2668