گروه معادن فلزات گرانبها
 
برنا:
معدن ساری‌گونی به ایمیدرو واگذار شود
گروه معادن >فلزات گرانبها - معاون معدنی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی از آخرین وضعیت معدن طلای ساریگونی کردستان خبر داد و گفت: بیانیه لوزان و رفع تحریم‌ها حضور شرکت‌های خارجی بزرگ را در معادن ایران پررنگ خواهد کرد.
به گزارش ماين نيوز، بهروز برنا با بیان اینکه سال گذشته قزاق‌ها در معدن طلای ساریگونی کردستان به فعالیت‌های خود سرعت ندادند، اظهار کرد: با وجود اینکه این موضوع از سوی معاونت معدنی وزارت صنعت بارها پیگیری شده و از سوی این وزارتخانه به قزاق‌ها اخطار داده شده اما همچنان شرکت معدنی قزاقستان تاکنون به وعده خود عمل نکرده است و در کارها تعلل دارد.

او افزود: با توجه به اینکه سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران توانست سال گذشته معدن طلای زرشوران را به بهره‌برداری برساند، اگر معدن طلای ساریگونی نیز به ایمیدرو واگذار شود مطمئنا زودتر به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون معدنی سازمان زمین‌شناسی در این باره توضیح داد: بررسی‌ها نشان داده با توجه به ویژگی‌های فنی فیزیکی و شیمیایی طلای ساریگونی، بهره‌برداری از این معدن بسیار آسان‌تر از معدن طلای زر شوران است به همین دلیل به نظر می‌رسد از سودآوری بالاتری هم برخوردار است.

برنا با بیان اینکه فعالیت ایمیدرو در معدن طلای ساریگونی می‌تواند به کارها سرعت دهد، بیان کرد: ایمیدرو می‌تواند این معدن را به بخش خصوصی کشور بسپرد تا ذخایر این معدن هر چه زودتر استخراج شود.

معاون معدنی سازمان زمین‌شناسی درباره تاثیر تفاهم اولیه توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها در معادن ایران گفت: هر چه همکاری‌های معدنی ایران با کشورهای خارجی توسعه یابد و شرکت‌های بزرگ خارجی بیشتر در معادن ایران حضور پیدا کنند، پیامد آن رونق بیشتر اقتصاد کشور است.

برنا افزود: در سال‌های تحریم فعالیت معدنی در کشور به سختی پیش رفته و نتیجه مثبت مذاکرات می‌تواند بر ارتقای معادن ایران تاثیرگذار باشد. در این سال‌ها بسیاری از کشورهای خارجی در کنگره‌های جهانی ایران را جزو بهترین کشور معدن‌خیز دنیا می‌‌دانستند و فعالیت‌های معدنی در آن را جزء اولویت‌ها مطرح کرده‌اند.

معاون معدنی سازمان زمین‌شناسی با بیان اینکه همواره کشورهای خارجی از همکاری معدنی با ایران استقبال کردند اما تحریم‌ها مانع آنها می‌شد، گفت: تقاهم اولیه می‌تواند این انگیزه را ایجاد کند که همکاری‌های بیشتری در زمینه معادن با کشورهای خارجی خواهیم داشت. با توجه به اینکه شرکت‌های بزرگ معدنی دنیا تاکنون سراغ معادن آفریقا و آمریکا رفته‌اند و ذخایر آنجا را مورد بهره‌برداری قرار داده‌اند و ذخایری را برای شرکت‌های دیگر باقی نگذاشته‌‌اند به همین دلیل معادن ایران برای خارجی‌ها جاذبه‌های بسیاری دارد.

برنا در پایان افزود: پس از تحریم‌ها و گشایش اعتبارات تنها مساله تجهیزات و ماشین‌آلات معدنی است که امیدواریم در همکاری با کشورهای دیگر مشکلی در این زمینه پیش نیاید.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۳۸
کد مطلب: 23405
 
مرجع : اقتصاد نيوز