گروه صنایع معدنی فولاد
 
طرح‌های جدید فولادی میزبان فناوری کره‌ای
گروه صنایع معدنی >فولاد - دستیابی به ۵۵میلیون تن فولاد در سال ۱۴۰۴بدون شک نیازمند مجهز کردن کارخانه‌های تولیدکننده و استفاده از فناوری‌های روز دنیا است تا محصول تولید شده با قیمت کمتری وارد بازار شده و مزیت‌های بیشتری برای رقابت با تولیدکنندگان دیگر داشته باشد.
به گزارش ماین نیوز، شرکت پوسکو کره جنوبی که یکی از شرکت‌های بزرگ تولید فولاد در جهان است، از فناوری‌های جدید و به روزی در تولید فولاد استفاده می‌کند. این شرکت با انحصاری کردن فناوری فاینکس برای همکاری در طرح‌های فولادی ایران اظهار تمایل کرده اما با توجه به اینکه فناوری‌های ۷طرح فولادی از پیش تعیین شده، در صورت عقد تفاهمنامه شرکت پوسکو در طرح‌های جدید فولادی حضور خواهد یافت.

تمایل پوسکو برای حضور در طرح‌های فولادی

استفاده از فناوری‌های جدید موضوعی مهم در کاهش هزینه‌های تمام شده است. به همین دلیل امروز کشورهای صنعتی در تلاش‌اند با افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه فناوری‌های مورد استفاده در صنایع را به روز کرده و کالای تولید شده را با هزینه کمتری وارد بازار رقابتی کنند. اما آن سوی ماجرا برخی کشورها با وارد کردن فناوری‌های جدید، از این فناوری‌ها استفاده می‌کنند. تولید ۵۵میلیون تن فولاد تا سال ۱۴۰۴، دلیل مهمی برای واردات فناوری به این صنعت است تا فولاد تولید شده در کشور با قیمت تمام شده کمتری به بازارهای جهانی وارد شود. چندی پیش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران- ایمیدرو از تمایل شرکت پوسکو کره جنوبی برای همکاری در طرح‌های فولادی ایران خبر داد.

این شرکت که یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد در جهان به شمار می‌آید و در عین حال یکی از دارندگان فناوری‌های نوین تولید این محصول محسوب می‌شود در جلسه‌ای با رییس هیات عامل ایمیدرو از آمادگی خود برای اجرای طرح‌های فولادی با استفاده از فناوری فاینکس خبر داد.

معاون ارشد شرکت پوسکو در این جلسه یاد آور شد که این شرکت در سال ۲۰۱۴م یک کارخانه ۲ میلیون تنی و پیش از آن نیز یک کارخانه 1.5 میلیون تنی را با استفاده از روش فاینکس راه‌اندازی کرده است.

رییس هیات عامل ایمیدرو نیز با اشاره به برنامه‌های توسعه فولاد در ایران برای دستیابی به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد خام تا سال ۱۴۰۴ گفت: به دلیل کاهش میزان سرمایه‌گذاری در این روش می‌توان بخشی از سبد تولید فولاد در ایران را به این روش اختصاص داد.

مهدی کرباسیان افزود: با توجه به اینکه ایمیدرو در نظر دارد با مشارکت بخش خصوصی، طرح‌های جدید فولادی در سواحل جنوبی ایران از جمله چابهار، بندرعباس و عسلویه را به اجرا در آورد، تمایل داریم با همکاری پوسکو این طرح را در مناطق جنوبی کشورمان اجرا کنیم.

بر اساس این خبر در ایران تاکنون دو روش کوره بلند و احیای مستقیم برای تولید فولاد خام مورد استفاده قرار گرفته است. عمده‌ترین تولیدکننده فولاد به روش کوره بلند ذوب‌آهن اصفهان است و بیشتر کارخانه‌های جدید راه‌اندازی شده در سه دهه اخیر همچون فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و فولاد هرمزگان با روش احیای مستقیم فعالیت می‌کنند.

فاینکس فناوری انحصاری کره جنوبی

شرکت پوسکو که در شهر پوهانگ کره‌جنوبی واقع شده در جایگاه دومین تولیدکننده فولاد در جهان ایستاده است. مدیر بازاریابی و فروش شرکت دانیلی ایتالیا درباره شرکت پوسکو گفت: این شرکت یکی از مجهزترین شرکت‌های فعال در صنعت فولاد است. فناوری به کار رفته در این شرکت به روز بوده و محصولات تولیدی آن از کیفیت بالایی برخوردار هستند.

سید نصیرالدین ضوئی اظهار کرد: فاینکس یکی از فناوری‌های شاخص پوسکو است. براساس بررسی‌های انجام شده این فناوری در انحصار این شرکت و غیرقابل فروش است. البته در سال‌های گذشته بخشی از فناوری‌های این شرکت توسط شرکت دانیلی انجام شد اما این شرکت در زمینه به روز کردن فناوری‌های خود، فناوری پوسکو را به انحصار خود درآورد.

به گفته وی، در کره و چین به دلیل گران بودن گاز، استفاده از کوره‌های بلند در تولید فولاد مرسوم است و فناوری فاینکس در کوره‌های بلند کارآیی دارد. این در حالی است که در کشور ما بیشتر کارخانه‌های تولید فولاد به روش قوس الکتریکی فعالیت می‌کنند و تنها استفاده از روش کوره بلند برای تولید فولاد در ذوب‌آهن اصفهان مشاهده می‌شود.

با توجه به اینکه فناوری‌های مورد استفاده در ۷طرح فولادی پیش تر مشخص شده است، بدون شک فناوری فاینکس در طرح‌های جدید فولادی که قرار است در مناطق نزدیک به دریا احداث شود استفاده می‌شود.

استفاده از فناوری فاینکس در سال‌های آینده

رییس هیات مدیره شرکت ملی فولاد درباره استفاده از فناوری فاینکس در طرح‌های اجرایی بندرعباس، عسلویه و چابهار گفت: استفاده از روش‌های جدید در طرح‌های فولادی در عسلویه، چابهار و بندرعباس در دستور کار قرار دارد اما در مورد فناوری آنها اقدام جدی انجام نشده و در واقع کره‌جنوبی برای حضور در این طرح‌ها تنها اظهار تمایل کرده است.

محمدرضا سجادیان اظهار کرد: همکاری کره جنوبی و ایران در انتقال انرژی بیشتر مربوط به سال‌های آینده است. درحال‌حاضر مهم‌ترین موضوع بهره‌برداری از ۷طرح فولادی است، اما برای رسیدن به تولید ۵۵میلیون تن فولاد در سال ۱۴۰۴، استفاده از روش‌ها و فناوری‌های نوین باید در دستور کار قرار بگیرد.

به گفته وی، درحال‌حاضر مهم‌ترین موضوع در صنعت فولاد اتمام طرح‌های فولادی است و اجرای طرح‌های دیگر در اولویت‌های بعدی قرار دارد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۰
کد مطلب: 20881
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت