گروه معادن
 
معاون جهاددانشگاهي تربيت مدرس خبر داد:
استفاده از فناوری نانو برای فرآوری مواد معدنی در جهاددانشگاهی تربیت‌ مدرس
گروه معادن - معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی تربیت‌ مدرس فرآوری مواد معدنی را از جمله محورهای فعالیت‌های این واحد ذکر کرد و گفت: در بخش فرآوری مواد معدنی عمده تحقیقات در 4 محور طراحی پایه و مهندسی کارخانه‌های فرآوری مواد معدنی، بهینه‌سازی فرآیندهای مواد معدنی، تولید مواد استراتژیک و ایجاد ارزش افزوده از باطله‌های معدنی متمرکز شده است.
به گزارش ماين نيوز، محمدجواد اسماعیلی با اشاره به اقدامات انجام شده برای کسب دانش فنی فرآوری مواد معدنی، خاطرنشان کرد: در حوزه مهندسی مواد معدنی تلاش کردیم تا با اجرای روندی به صورت تدریجی اقدام به بومی‌سازی فناوری‌های مورد نیاز در حوزه فرآوری مواد معدنی کنیم.

او با اشاره به کارخانه‌های فعال در حوزه فرآوری مواد معدنی، خاطرنشان کرد: در زمینه بهینه‌سازی مدار فرآوری مواد معدنی پروژه‌های تحقیقاتی مانند سنگ آهن بافق، سنگ آهن مرکزی ایران و آلومینای جاجرم اجرا کردیم.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی تربیت‌مدرس با بیان اینکه برخی از مواد معدنی در دنیا به عنوان مواد استراتژیک شناخته می‌شوند، اضافه کرد: در ایران نیز منابع این نوع عناصر وجود دارد مانند عناصر نادر خاکی گران قیمت که در صنایع مختلف کاربرد دارد.

وی گالیم را از جمله این مواد نام برد و اظهار داشت: با اجرای پروژه تحقیقاتی توانستیم گالیم را در مقیاسی که در دنیا تولید می‌شود را تولید کنیم.

به گفته این محقق گالیم عنصر معدنی است که در صنایع دفاعی، هوایی و الکترونیک کاربرد دارد.

اسماعیلی با اشاره به اهمیت باطله‌های معدنی کارخانه‌های فرآوری مواد معدنی، یادآور شد: بسیاری از موادی که در کارخانه‌های فرآوری مواد معدنی به عنوان باطله دپو می‌شوند عمدتا مواد با ارزشی با خود به همراه دارند.

وی دلیل همراه داشتن مواد با ارزش در باطله‌های فرآوری مواد معدنی را قدیمی بودن تجهیزات فرآوری ذکر کرد و گفت: این در حالی است که با استفاده از فناوری‌های پیشرفته می‌توان مواد معدنی را با راندمان بالاتری فرآوری کنیم و یا راندمان خط تولید کارخانه‌های فرآوری را افزایش دهیم.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی تربیت‌مدرس از اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و گفت: فرآوری مواد با ارزش از باطله‌های کارخانه‎‌ موجب کاهش فضا برای انبار کردن مواد باطله خواهد شد ضمن آنکه ارزش افزوده بیشتری را برای کشور به همراه دارد.

اسماعیلی فناوری نانو را از دیگر زمینه‌های تحقیقاتی جهاد دانشگاه تربیت‌مدرس نام برد و اضافه کرد: از آنجایی که فناوری نانو در همه حوزه‌ها کاربرد دارد از این‌رو در مطالعات خود از این فناوری برای فرآوری مواد معدنی استفاده کردیم.

وی تولید فتوکاتالیست‌ها از مواد معدنی را از جمله دستاوردهای محققان این واحد جهاد دانشگاهی دانست و در این باره توضیح داد: این نانو ذرات کاربردهای وسیعی دارد. از آن جمله ایجاد پوشش‌های خود تمیز شونده برای تولید شیشه‌های خود تمیز شونده مورد استفاده قرار می‌گیرد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۷
کد مطلب: 12020
 
مرجع : خبرگزاری تسنيم