گروه صنایع معدنی
 
یک متخصص: مشکل اصلی در بخش معادن مربوط به صنایع معدنی است
گروه صنایع معدنی - عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی معدن ایران معتقد است: امروز مشکل اکتشاف و استخراج در معادن چندان پیچیده به نظر نمی رسد، اما مساله اصلی در این بخش مربوط به صنایع معدنی است.
به گزارش ماين نيوز، حسین عباس نیا  اظهار داشت: چنانچه در جوار معادن فعال کشور صنایع معدنی مربوطه ایجاد شود، مشکل عمده این بخش برطرف و زمینه رشد و توسعه این صنعت فراهم می شود.

وی اضافه کرد: اکنون سالانه حدود ۴۰۰ میلیون تن مواد از معادن فعال کشور استخراج می شود و روند روبه رشدی را در سالهای گذشته در این بخش شاهد بوده ایم، اما در فرآوری و بهره گیری از ارزش افزوده معادن هنوز بهره گیری لازم صورت نگرفته است.

عباس نیا که به مناسبت برگزاری دومین همایش و نمایشگاه فرصتهای سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی که از ۱۹ تا ۲۱ آذرماه در محل مصلی امام خمینی (ره) توسط سازمان نظام مهندسی معدن ایران برپا می شود، گفت: مساله تحریم نمی تواند بر بخش معدن تاثیر زیادی داشته باشد.

به اعتقاد وی، تنوع گسترده مواد معدنی به عنوان شاخصی محسوب می شود که تحریم چندان قادر نیست، به این بخش آسیب وارد کند.

عباس نیا گفت: چنانچه در دولت یازدهم به مساله مهم صنایع معدنی توجه شود، می توان جایگاه خود را به عنوان یک کشور غنی معدنی در قالب صادرکننده فرآورده های معدنی تثبیت کرد.

وی افزود: ایران از پشتوانه هفت هزار سال فعالیت معدنکاری برخوردار است و امروز با بهره گیری از فناوریهای نوین اطلاعات زمین شناسی و معدنی وضعیت این بخش بهبود یافته، اما هنوز تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله داریم.

آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می دهد که بالغ بر ۵۷ میلیارد تن ذخیره اکتشافی در بخش معدن وجود دارد که از این رقم حدود ۳۷ میلیارد تن ذخیره قطعی به ارزش ۷۷۰ میلیارد دلار است.

عباس نیا از سازمان نظام مهندسی معدن ایران به عنوان مهمترین تشکل حرفه ای بخش معدن یاد کرد که می تواند شیوه معدنکاری را از حالت سنتی به علمی تبدیل سازد و از زمان شکل گیری این سازمان که کمتر از دو دهه از فعالیت آن سپری شده، روند استخراج و بهره برداری از معادن نسبت به قبل از آن تفاوت فاحشی دارد.

وی گفت: سال های دهه ۶۰ و نیمه ۷۰ روش استخراج از معادن سنگ کشور به روش انفجاری بود که سرمایه های کشور را هدر می داد، اما در سالهای فعالیت این سازمان بهره گیری از روشهای نوین استخراج سنگ تزئینی و نما به مورد اجرا گذاشته شده که کمترین اتلاف سنگ را مشاهده می کنیم.

آمارها نشان می دهد طی ۵۰ سال گذشته ۲۳ میلیارد دلار در معدن وصنایع معدنی ایران هزینه شده که حاصل آن ایجاد کارخانه ها و صنایع معدنی است که سالانه ۱۵ میلیارد دلار درآمد فراهم می کند.

ایران دارای ۶۸ نوع ماده معدنی است که تاکنون از ۲۰ ماده آن به شکل قابل قبولی بهره گیری شده و از بقیه آنها تاکنون استفاده مطلوبی به عمل نیامده است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۴
کد مطلب: 1068