گروه معادن ساير حوزه ها
 
استاندار کرمان: برخی شرکت‌های بزرگ معدنی به رسانه‌ها پاسخگو نیستند
گروه معادن >ساير حوزه ها - استاندار کرمان با بیان اینکه براساس گزارش ها برخی از شرکت های معدنی و صنعتی بزرگ استان پاسخگوی رسانه ها نیستند افزود: این شرکت ها حتما باید پاسخگو باشند.
 
به گزارش ماین نیوز، محمدمهدی فداکار روز پنجشنبه در آخرین نشست شورای معادن استان کرمان در سال جاری افزود: رسانه ها می خواهند روشنگری کنند ضمن آنکه گاهی اطلاعات مطرح شده واقعی نیست و اقدام رسانه برای روشنگری به نفع معادن هم خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت های معدنی و ۱۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد معادن از استان کرمان عنوان کرد: ۸۰ درصد مواد معدنی کشف شده استان کرمان مس و فولاد است و این معادن باید به حوزه مسئولیت اجتماعی خود بیش از گذشته بپردازند.

استاندار کرمان در ادامه با بیان اینکه مجوز معدنی دیگری در منطقه گلومک صادر نخواهد شد تصریح کرد: معادن موجود نیز ارزیابی می شوند و تمدید مجوز بهره برداری این معادن منوط به این ارزیابی خواهد بود.

براساس گزارش های ارائه شده در این نشست، منطقه گلومک استان کرمان دارای بیش از ۴۰ معدن فعال شن و ماسه است اما شرکت آب منطقه ای به علت وجود زون آب با درخواست صدور مجوز جدید در معدن منجی مخالفت کرده است.

استاندار کرمان ادامه داد: با توجه به زون آبی در منطقه گلومک، باید معدن با کیفیتی در جای دیگر اکتشاف شود و پس از انجام ارزیابی، کل معادن منطقه گلومک جابه جا می شوند یا محدودیت هایی برای برداشت از این منطقه لحاظ می کنیم‌.

فداکار با اشاره به درخواست مجوز بهره برداری معدن شن و ماسه شرکت تعاونی کامیون داران منجی با توجه به اینکه روی زون آبی قرار دارد اظهار داشت: اجازه اجرای پروژه را فقط با شرط برداشت معدنی می دهیم و در صورتی که آب مردم تهدید شود، جلو پروژه را می گیریم.

وی عنوان کرد: شورای معادن اجازه برداشت از معدن منجی را صرفا برای یک سال صادر می کند و پس از این مجوز دیگر این منطقه برای فعالیت معدنی بسته می شود.

استاندار کرمان تصریح کرد: شرکت تعاونی کامیون داران می توانند با این مجوز برداشت از منطقه گلومک داشته باشند آن هم به شرط اینکه چاه نزنند و فعلا آب را خودشان تامین کنند.

معادن بلوکه شده در ۶۰ درصد مساحت کرمان

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز گفت: محدوده‌های معدنی بلوکه شده در بیش از ۶۰ درصد مساحت استان کرمان قرار دارند که باید تعیین تکلیف شوند.

مهدی حسینی نژاد افزود: ۷۰ نوع ماده معدنی با ۵۷ میلیارد تن ذخیره قطعی معدنی در استان کرمان ثبت شده و این استان ۲ هزار و ۵۶۷ محدوده معدنی فعال دارد.

وی ادامه داد: در مجموع ۱۲۰ هزار میلیارد تومان در قالب معادن سالانه از استان کرمان خارج می شود ضمن آنکه امسال ۱۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی معادن را به خزانه واریز کردیم.

دبیر شورای معادن استان کرمان افزود: به نظر می رسد این رقم تا پایان سال جاری به ۱۶ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه امکان واگذاری معدن در جاهای دیگر به لحاظ فنی وجود ندارد گفت: ۴۰ معدن در منطقه فعالیت می کنند و به معدن منجی مجوز یکساله برای بهره برداری واگذار شود.

حسینی نژاد افزود: مشکلات صدور مجوزهای شن و ماسه از سال ۹۰ پروانه بهره برداری از استانداری به صمت منتقل شد اما بخوبی اجرا نشد.

بدهی ۲ میلیارد تومانی معادن شهرداری کرمان

در ادامه نشست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان نیز گفت: چهار هزار و ۶۰۰ معدن در این استان بلوکه شده و برخی از این معادن مواد معدنی ندارند.

سیدمصطفی آیت اللهی موسوی ادامه داد: پیشنهاد می شود محدوده این معادن را کوچک کنیم تا بتوانیم طرح های اشتغالزا، جنگل کاری، مسکن و سایر طرح های دولتی را در آنها اجرا کنیم.

وی با بیان اینکه ۲ میلیارد تومان حقوق دولتی معادن برای شهرداری کرمان در نتیجه فعالیت معادن این شهرداری تعیین کردند تصریح کرد: حکم به بستن حساب های شهرداری داده شد، پیشنهاد معافیت شهرداری ها به شورای معادن کشور ارسال شود زیرا این اعتبار در طرح های عمرانی شهری هزینه می شود.

مهدی رجبی زاده مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان نیز با اشاره به ۲۰۰ هکتار جنگل بیابانی موجود در استان کرمان گفت: در مجموع ۸۰ میلیون نهال جنگلی باید در استان کرمان کشت شود.

 در نشست شورای معادن استان کرمان همچنین دستور کار حقوق دولتی، بدهی های نیروگاهی و طرح های اشتغالزای استان کرمان بررسی شد.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۲۰:۰۸
کد مطلب: 64789
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا