گروه معادن ساير حوزه ها
 
درخواست انجمن مواد نسوز از دولت
به گزارش ماین نیوز، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت مواد نسوز خواستار جلوگیری از صدور مجوزهای تاسیس کار‌خانه‌‌‌های جدید در این صنعت شد. سعید لقمانی دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت مواد نسوز در نامه‌ای خطاب به‌‌‌ محمد مخبر دزفولی معاون اول رئیس جمهور خواستار جلوگیری از صدور مجوزهای تاسیس یا بهره‌برداری واحدهای تولیدی جدید در صنعت مواد نسوز شد. لقمانی در این نامه یادآور شده است که این موضوع مورد تایید مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت نیزهست.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت مواد نسوز با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در سال‌های اخیر یادآور شد مقام معظم رهبری در سال‌های گذشته نیز بر لزوم تقویت تولید و استقلال صنعتی کشور تاکید کرده‌‌‌اند.

لقمانی در ادامه با اشاره به چالش‌‌‌های گوناگون صنعت مواد نسوز گفت: صنعت تولید مواد نسوز (دیرگداز )کشور به عنوان یک صنعت دانش‌بنیان و استراتژیک همواره پشتیبان اصلی صنایع مادر کشور از جمله صنایع فولاد، سیمان، فلزات غیر‌آهنی، پتروشیمی و... بوده و با تامین نیازهای کوره‌‌‌های صنعتی کشور، این بخش را از واردات محصولات ساخته شده و گران‌قیمت خارجی که بعضا مشمول تحریم نیز بوده‌اند بی‌نیاز کرده است.

دبیر انجمن صنفی مواد نسوز با ارائه‌‌‌ داده‌‌‌هایی تکمیلی گفت: در حال حاضر ظرفیت نصب شده و قابل تولید انواع فرآورده‌‌‌های نسوز در بیش از ۶۰ کارخانه تولیدی در کشور بیش از ۷۵۰‌هزار تن در سال است در حالی که کل تقاضا و بازار مصرف ما برای این محصولات بیش از ۵۵۰‌هزار تن در سال نبوده و ما با مازاد ظرفیت تولید مواجه هستیم و قطعا نیازی به صدور مجوزهای تاسیس یا بهره‌‌‌برداری واحدهای تولیدی جدید در صنعت مواد نسوز وجود ندارد. این موضوع مورد تایید مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز هست. وی گفت: با توجه به توضیحات فوق متاسفانه اخیرا خبر شروع عملیات اجرایی طرح احداث کارخانه تولید آجر نسوز با سرمایه‌گذاری شرکت شستا در محل کارخانه سیمان قائن با پیگیری‌‌‌های نماینده محترم مردم قائنات و با حضور وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان رسانه‌ای شده است، این در حالی است که تنها در شعاع حدود ۱۰۰ کیلومتری قائنات دو کارخانه بزرگ تولید آجرهای نسوز به نام‌های شرکت فرآورده‌‌‌های دیرگداز ایران گناباد و شرکت تهیه و تولید مواد نسوز کشور (بیرجند و سربیشه سال‌هاست که به تولید و تامین محصولات نسوز اشتغال دارند و هنوز به دلیل کمبود تقاضا به ظرفیت اسمی خود نرسیده‌اند!) وجود دارد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۰۸
کد مطلب: 64613
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد