3 دستاورد کلیدی برای گندله سازی «گهر زمین»

تیتر 20 , 29 آبان 1401 ساعت 20:55

مجموعه «گهر زمین» در تلاش است با بهره برداری از پتانسیل های موجود، سهم بسزایی در تامین مواد اولیه مورد نیاز برای زنجیره ارزش فولاد داشته و سهم خود را در این صنعت افزایش دهد.


به گزارش ماین نیوز، نزدیک به 18 ماه است که از افتاح پروژه گندله سازی «گهر زمین» می گذرد که تقریبا دیگر باید نشانه های بهره برداری از این پروژه ها را شاهد بود. 

این پروژه که نزدیک به 70 درصد تجهیزات آن بومی شده است، نقش مهمی در تامین مواد اولیه واحد های آهن اسفنجی و فولادسازی دارد.

 درواقع اجرای این پروژه را باید جزو زیرساخت های لازم برای اجرای پروژ هایی همچون ۲ واحد مگامدول آهن اسفنجی به ظرفیت ۳/۴ میلیون تن ، کارخانه ذوب و ریخته گری به ظرفیت ۳ میلیون تن، کارخانه نورد گرم (فولاد آلیاژی) به ظرفیت ۳ میلیون تن دانست که می تواند سهم این مجموعه را در توسعه زنجیره ارزش و همچنین تولید فولاد افزایش دهد. 

در نتیجه اهمیت اصلی این پروژه را باید در موضوع تامین مواد اولیه شاهد بود. زیرا صنعت فولاد امروز نگرانی های بسیاری در زمینه تامین مواد اولیه دارد، اما گهر زمین با در اختیار داشتن معادن، واحدهای کنسانتره و گندله سازی و در ادامه تکمیل زنجیره تا رسیدن به تولید فولاد آلیاژی می تواند نقش مهمی در تولید فولادهای خاص داشته باشد. 

درواقع ریل گذاری این مجموعه به سمت و سویی است که بتواند در ایستگاه آخر به تولید فولادهای خاص برسد که ارزش افزوده بسیاری به همراه دارد.

 شاید تولید فولادهای آلیاژی از حلقه های مفقوده این زنجیره است که در سال های گذشته چندان مورد توجه فولادی ها قرار نگرفت اما امروز مجموعه ای مانند گهر زمین می داند برای تولید فولاد آلیاژی و افزایش توان رقابتی خود در بازار ریل گذاری دقیقی انجام دهد که با رسیدن به این مرحله با کمترین چالشی مواجه باشد. 

اما بخش دیگر از اهمیت این پروژه را باید در اشتغالزایی آن دید، طرحی که با بهره برداری از آن ۵۰۰ نیروی کار در این شهرستان مشغول به فعالیت شدند و تعداد زیادی هم به صورت غیر مستقیم وارد کار شدند. درنتیجه بهر برداری از یک پروژه 2 میلیون تنی می تواند در توسعه و آبادانی مناطقه اثر گذار است. 

در این پروژه به میزان 2500 میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته است که بدون شک توجه به استفاده از تجیهزات ساخت داخل، نقش مهمی در کاهش هزینه های ارزی آن داشته است و از سویی دیگر باعث شده تا سرعت اجرای پروژه هم افزایش پیدا کند. 

اما اگر به طور کلی به چشم انداز گهر زمین نگاه کنیم، خواهیم دید این مجموعه با هدف تولید سالانه ۱۵ میلیون تن «سنگ‌آهن» به همراه برداشت ۶۰ میلیون تن «باطله»، در مجموع ۷۵ میلیون تن «عملیات معدنکاری» به ‌منظور تولید سالیانه ۱۰ میلیون تن «کنسانتره »و ۱۰ میلیون تن «گندله» در معادن سنگ آهن آغاز کرد تا بتواند مواد اولیه مورد نیاز را تامین کند.

 البته با توجه به تکمیل زنجیره ارزش در این مجموعه، بدون شک بخشی از تولیدات صورت گرفته، صرف مصرف داخلی این مجموعه خواهد شد اما در کنار آن تامین نیاز بازار نیز در دستور کار قرار دارد. 

شاید اصلی ترین دستاورد این پروژه را بتوان در 3 بخش شاهد بود، بخش اول افزایش توان تولید در مجموعه و ایجاد زیرساخت های اصلی برای اجرای پروژهای توسعه ای که منجر به رفع نگرانی ها خواهد شد و در کنار آن می تواند سهم این مجموعه را در تامین نیاز بازار داخلی افزایش دهد. 

اما دستاورد دیگر، همانطور که اشاره شد موضوع اشتغال است. مجموعه گهر زمین با شروع فعالیت های خود و بهره برداری از ذخایر معدن که منجر به ایجاد خطوط تولید واحدهای فرآوری و تولید فولاد می شود، توانست برای بسیاری از مردم منطقه اشتغالزایی کند و چهره محرومیت را از این شهرستان پاک کند. بدون شک این موضوع در کاهش مهاجرت، افزایش امنیت منطقه، ارتقای سطح اجتماعی و اقتصادی زندگی مردم اثر گذار است و این اثرات در سال های پیش رو بیشتر خواهد شد. 

اما در بخش نهایی می توان شاهد بود که این مجموعه می تواند سهم استان کرمان در زنجیره ارزش فولاد را افزایش داده و نقش مهمی در بهره برداری از ذخایر معدنی کشور ایفا کند. درواقع با نگاه مدیریتی موجود، این مجموعه می تواند حلقه های مفقوده را تکمیل کرده و با ایجاد ارزش افزوده، محصول نهایی را راهی بازارهای داخلی و صادراتی کند.


کد مطلب: 63385

آدرس مطلب: https://www.minews.ir/fa/doc/news/63385/3-دستاورد-کلیدی-گندله-سازی-گهر-زمین

ماین نیوز
  https://www.minews.ir