گروه صنایع معدنی فولاد
 
ماین نیوز گزارش می‌دهد:
فولاد مبارکه؛ از شیرین کامی سهامداران تا چشم‌انداز روشن پیشرو
گروه صنایع معدنی >فولاد - شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان بزرگترین فولادساز ایران و یکی از بزرگترین فولادسازان منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) همچنان به قدرت‌نمایی خود در عرصه‌های مختلف تولید، فروش، توسعه، صادرات و ... ادامه می‌دهد و نگاهی به آمار عملکرد این شرکت در سال 1400 نشان می‌دهد که این شرکت سال بسیار موفقی را پشت سر گذاشته و در عین حال چشم‌انداز بسیار روشنی نیز پیشروی این شرکت قرار دارد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، حدود 30 سال از زمان راه‌اندازی کارخانه فولاد مبارکه اصفهان می‌گذرد و حالا این شرکت توانسته به یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی ایران تبدیل شود. شرکت فولاد مبارکه اصفهان که با توجه به تاریخ راه‌اندازی آن یکی از مولودهای انقلاب اسلامی ایران در عرصه صنعت است، در حال حاضر نقشی محوری در توسعه صنعتی، اقتصادی و حتی اجتماعی کشور دارد و فقط در زمینه تامین فولاد موردنیاز بسیاری از صنایع کشور، تولید حدود نیمی از فولاد کشور را به خود اختصاص داده است.

بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان به میزان 11.4 میلیون تن در سال، کمترین میزان مصرف آب به ازای هر تن تولید 2.2 مترمکعب، اشتغال‌آفرینی پایدار 350 هزار نفری به طور مستقیم و غیر مستقیم، دارنده بزرگترین شبکه مشتریان در صنعت فولاد کشور به تعداد 4000 کارخانه به طور مستقیم و 3000 کارخانه به طور غیرمستقیم، پیشگام در عرصه بومی‌سازی کشور با بومی‌سازی بیش از 100 هزار قطعه و تجهیز و دارنده سهم 1.5 درصدی از تولید ناخالص کشور بخشی از عناوین و دستاوردهای شرکت فولاد مبارکه اصفهان هستند.


همچنین صنایع بسیاری مانند خودروسازی و قطعه‌سازی، صنایع فلزی سبک، صنایع فلزی سنگین و لوله‌های انتقال سیالات، صنایع بسته‌بندی، صنایع لوازم خانگی و الکتریکی، صنایع لوله و پروفیل، نفت، گاز و پتروشیمی و ... در زمینه تامین مواد اولیه به محصولات تولیدی شرکت فولاد مبارکه اصفهان وابسته هستند و به همین دلیل فولاد مبارکه نقشی کلیدی در اقتصاد ایران دارد.

شرکت فولاد مبارکه اصفهان از زمانی که نخستین کوره قوس الکتریکی واحد فولادسازی آن در سال 1370 به بهره‌برداری رسید، تاکنون روندی رو به رشد داشته و تقریبا در همه زمینه‌ها رشد را تجربه کرده است. حتی در سال 1400 که سالی بسیار دشوار برای اقتصاد ایران بود نیز فولاد مبارکه اصفهان به رشد خود در عرصه‌های مختلف ادامه داد که بد نیست در ادامه به برخی از دستاوردهای این شرکت در سال گذشته اشاره کنیم.

شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سال 1400، فروش داخلی 147 هزار میلیارد تومانی و صادرات 32 هزار میلیارد تومانی داشت که با این حساب درآمد حاصل از فروش داخلی و فروش صادراتی این شرکت به ترتیب 78 و 66 درصد رشد را نسبت به سال 1399 نشان داد. از نظر تناژی هم میزان فروش محصولات گروه فولاد مبارکه اصفهان در سال 1400 نسبت به سال قبل از آن به 9 میلیون و 318 هزار تن رسید که 5 درصد افزایش نسبت به سال 1399 داشت.


در زمینه تولید نیز گروه فولاد مبارکه اصفهان با تولید بیش از 9 میلیون و 338 هزار تن فولاد خام بیش از 43 درصد از بازار فولادسازان بزرگ کشور را در اختیار دارد و میزان تولید محصولات سرد این شرکت در سال 1400 نسبت به سال 1399، 11 هزار تن افزایش یافت.

از جمله مهمترین رکوردهای تولیدی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سال 1400 می‌توان به 9 میلیون و 338 هزار تن تختال، 4 میلیون و 17 هزار تن گندله، 6 میلیون و 154 هزار تن کلاف گرم و یک میلیون و 602 هزار تن کلاف سرد اشاره کرد. علاوه بر این در سال 1400 برای پاسخگویی بهتر بـه نیاز بازار داخل 8 محصول جدید توسط فولاد مبارکه اصفهان طراحی و تولید شد.

همچنین حاشیه سودآوری خالص شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سال 1400 حدود 58 درصد بود که با توجه به بهبود تقاضای داخلی محصولات و افزایش قیمت‌های جهانی فولاد در سال 1400 و اجرای سیاست‌های کاهش هزینه‌ها، در نهایت نسبت‌های سودآوری از رشد چشمگیری نسبت به سال 1399 برخوردار بودند.


عملکرد رو به رشد شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سال 1400 در سال جاری هم ادامه یافته بطوریکه فروش این شرکت در چهار ماهه نخست امسال رشد 34 درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال قبل نشان داد و سود خالص این شرکت هم در بهار 1401 با رشد 49 درصدی همراه شد. ضمن اینکه رکوردهای تولیدی و تولید محصولات جدید همچون سال قبل در سال جاری نیز ادامه یافته که از آن جمله می‌توان به تولید تختال فولاد الکتریکی با 1.8 درصد سیلیسیم برای نخستین بار در کشور اشاره کرد که گام بزرگی در جهت تولید ورق‌های فولاد الکتریکی در کشور محسوب می‌شود. در واقع تولید تختال الکتریکی، گام اول در تولید ورق‌های الکتریکی است.

با توجه به روند رو به رشد شرکت فولاد مبارکه اصفهان و نیاز به تامین مالی برای اجرای پروژه‌های توسعه‌ای و زیرساختی اخیرا یک اتفاق مهم در مجمع عمومی فوق‌العاده این شرکت رخ داد و آن هم افزایش سرمایه 81 درصدی از محل سود انباشته بود. این افزایش سرمایه با هدف تامین مالی احداث نیروگاه 914 مگاواتی، خرید 50 دستگاه لوکوموتیو و مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر انجام شد. با این حساب سرمایه این شرکت از 29300 میلیارد تومان به 53000 میلیارد تومان افزایش یافت. با توجه به اعمال محدودیت‌های تخصیص برق به صنایع که منجر به متضرر شدن بخش عمده‌ای از فولادسازان شد و با هدف کاهش ضررهای احتمالی، برنامه‌ریزی برای احداث نیروگاه 914 مگاواتی توسط شرکت فولاد مبارکه اصفهان در حال انجام است.


علاوه بر این، 186 هزار میلیارد تومان پروژه برای فولاد مبارکه اصفهان طی سه سال آینده در دستورکار قرار گرفته که از جمله آنها می‌توان به ابرپروژه احداث خط تولید نورد گرم 2 به منظور کسب سودآوری پایدار از طریق تکمیل سبد محصولات کیفی با ظرفیت تولید 4.2 میلیون تن کلاف گرم شامل گریدهای مختلف در ابعاد متفاوت اشاره کرد. ضمن اینکه این شرکت در سال گذشته بـه عنـوان یکی از شرکت‌های بزرگ کارگروه پیشرانان پیشرفت ایــران اسلامی بـرای مشارکت در بزرگترین سرمایه‌گذاری صنعتی تاریخ اقتصاد ایـران، عمليات احداث 5 پروژه بزرگ بـا سرمایه‌گذاری 40 هزار میلیارد تومانی را آغاز کرد.

به نظر می‌رسد با توجه به روند رو به رشد شرکت فولاد مبارکه اصفهان و چشم‌انداز روشنی که این غول فولادسازی ایران پیشروی خود دارد، باید در ادامه سال جاری هم منتظر اخبار خوش بیشتری از این شرکت باشیم. تا شنیدن خبرهای خوش بیشتر از دومین شرکت بورسی کشور از نظر ارزش بازار، بد نیست بدانیم که در مجمع اخیر این شرکت تقسیم حدود 50 هزار میلیارد تومان سود (170 تومان سود به ازای هر سهم) تصویب شد که هم اتفاقی بی‌سابقه بود و هم کام سهامداران بزرگترین فولادساز ایران را شیرین کرد.


گزارش از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۳۷
کد مطلب: 62286