گروه صنایع معدنی سیمان
 
نرخ گاز سیمانی‌ها، نگران‌کننده هست یا خیر
گروه صنایع معدنی >سیمان - در یک اقتصاد سالم منطقی نیست که با افزایش قیمت تمام شده مصالح ساختمانی از جمله سیمان، قیمت ها در بازار مسکن افزایش پیدا کند؛ اما قیمت سهام کارخانجات تولید کننده همین مصالح ساختمانی رشد نکند!
 
به گزارش ماین نیوز، بر اساس صحبت های دیروز معاون سازمان برنامه و بودجه، نرخ سوخت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ برای صنایع سیمانی، فلزی، ریخته گری، فولادی های کوچک و نیز سایر صنایع کوچک همچنان معادل ۱۰ درصد نرخ خوراک است. اکثر نمادهای سیمانی امروز منفی معامله می شوند.

عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در این خصوص کرد: نرخ گاز صنعت سیمان در حال حاضر هم بر اساس فرمول ۱۰ درصد نرخ خوراک گازی پتروشیمی ها محاسبه می شود. در حال حاضر نرخ هر متر مکعب گاز سیمانی ها حدود ۵۸۰ تومان است و با توجه به اینکه محاسبه نرخ گاز صنعت سیمان بر اساس فرمولی، به نرخ خوراک پتروشیمی ها وصل شده می توان گفت که این نقش شناور است و افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها موجب افزایش هزینه‌های گاز صنعت سیمان خواهد شد.

وی افزود: البته که تاثیر افزایش نرخ گاز صنعت سیمان بر بهای تمام شده شرکت های سیمانی اثرگذار خواهد بود، اما نکته اینجاست که در حال حاضر سیمان در بورس کالا معامله می‌شود و از شمول قیمت‌گذاری دستوری خارج شده است. بنابراین هرگونه افزایش هم بهای تمام شده، قیمت پایه سیمان در بورس کالا را تحت تأثیر قرار خواهد داد و تلاش می شود نرخ فروش محصولات، متناسب با بهای تمام شده به گونه‌ای تعدیل گردد که حاشیه سود شرکت ها حفظ شود. چرا که در حال حاضر صنعت سیمان با حداقل حاشیه سود ممکن تولید می کند و ضمناً باید به فکر هزینه‌های بازسازی کارخانجات سیمانی هم بود.

این کارشناس صنعت سیمان، تصریح کرد: در یک اقتصاد سالم منطقی نیست که با افزایش قیمت تمام شده مصالح ساختمانی از جمله سیمان، قیمت ها در بازار مسکن افزایش پیدا کند؛ اما قیمت سهام کارخانجات تولید کننده همین مصالح ساختمانی رشد نکند! از منظر تحلیلی جای نگرانی بابت افت سودآوری شرکت های سیمانی در سال آینده وجود ندارد؛ چرا که در هر حال نرخ فروش محصولات، خود را با قیمت تمام شده مطابقت خواهد داد. اما مشکل اینجاست که بازار سرمایه، بعد از اتفاقات سال گذشته از معضل بی اعتمادی رنج می‌برد و این بی اعتمادی قیمت سهام را تحت تاثیر قرار داده است. اینکه چرا فکری به حال بازگرداندن اعتماد از دست رفته در بازار سرمایه نمی شود، جای سوال دارد!


شیخان در خاتمه ضمن اشاره به وضعیت عادی تولید سیمان در حال حاضر اظهار کرد: به رغم قطعی گاز در ۶۰ کارخانه سیمانی تولید سیمان در کشور دچار وقفه نشده و شرکت های سیمانی با استفاده از سوخت دوم (مازوت) مشغول تولید سیمان هستند. اما اگر برق سیمانی ها قطع شود، قطعاً تولید سیمان دچار مشکل شده و بازار ملتهب خواهد شد. زمستان سال گذشته تجربه قطعی برق را هم داشتیم و امیدواریم این تجربه ناخوشایند امسال دوباره تکرار نشود.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۲۰:۴۶
کد مطلب: 58911
 
مرجع : بورس نیوز