گروه صنایع معدنی فولاد
 
سمیعی‌نژاد در پاسخ به ماین نیوز:
کنسانتره‌سازی ۲.۴ میلیون تنی تا ۳۰ ماه وارد مدار تولید می‌شود
آماده سرمایه‌گذاری در معادن سنگ آهن افغانستان هستیم/انتقال آب عمان به سنگان توجیه اقتصادی نداشت
گروه صنایع معدنی >فولاد - محمدمسعود سمیعی‌نژاد مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان در نخستین نشست خبری خود به چهار سوال خبرنگار ماین نیوز پاسخ داد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، محمدمسعود سمیعی‌نژاد در پاسخ به این سوال "ماین نیوز" درباره آخرین وضعیت پروژه احداث کنسانتره‌سازی 2.4 میلیون تنی این شرکت توضیح داد: اجرای پروژه احداث کنسانتره‌سازی 2.4 میلیون تن تقریبا عقب افتاده است، چون فاینانس ایتالیا بود و در طرح 5 میلیارد دلاری گنجانده شده بود اما بعد از 2 سال رفت و آمدی که داشتیم، متاسفانه این فاینانس را ساشه ایتالیا به خاطر تحریم‌ها حاضر نشد بیمه کند و کار متوقف شد و بعد به صورت نقدی کار را با یک شرکت ایتالیایی که برنده مناقصه ما شده بود، شروع کردیم و این شرکت هم بالاخره بعد از اعلام قطعنامه تحریم علیه صنعت فولاد کشور کار خود را متوقف کرد و در نهایت توانستیم با تدابیری که اندیشیدیم با شرکت‌های آلمانی به صورت مستقیم و جداگانه وارد مذاکره شویم و پیش‌پرداخت‌ها را دادیم و امیدواریم ظرف مدت 30 ماه آینده این پروژه به مدار تولید برسد.

سمیعی‌نژاد در پاسخ به سوال دیگر "ماین نیوز" مبنی بر اینکه تحقق هدف قرار گرفتن شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان در جمع 5 شرکت برتر سرمایه‌گذاری کشور در حوزه صنایع معدنی به کجا رسید؟ گفت: شاید زمانی که ما با 19 نفر کار را شروع کردیم و گفتیم که باید در صنعت فولاد و بخش معدن سرمایه‌گذاری کنیم، کسی باور نمی‌کرد به چنین جایگاهی برسیم و رتبه پنجم را بدست آوریم. با توجه به نرخ 58.3% بازده دارایی‌ها توانستیم خلق ارزش پایداری در صنعت معدن برای خودمان ایجاد کنیم و امروز با توجه به سودآوری که در هلدینگ سرمایه‌‎گذاری نسبت به بقیه شرکت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع معدنی فکر می‌کنم به رتبه پنج رسیده‌ایم و امیدواریم بتوانیم این مقام را به 3 تا 4 نیز ارتقا دهیم.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان در پاسخ به سوال دیگر "ماین نیوز" درباره گزارش دیوان محاسبات کشور مبنی بر اتمام ذخایر سنگ آهن ایران تا 18 سال آینده و احتمال سرمایه‌گذاری در معادن سنگ آهن افغانستان توضیح داد: امروز در منطقه سنگان حسنی که داریم، ذخیره بکر سنگان خودمان است که هنوز برداشت آنچنانی از آن نشده است. گل گهر و چادرملو با کمبود ذخایر در چند سال آینده مواجه خواهند شد اما در منطقه سنگان فعلا یک امنیت 20 ساله را برای تولید سنگ آهن داریم. اما در زمینه معادن افغانستان باید دید روابط سیاسی و امنیت سرمایه‌گذاری به چه صورت خواهد شد. قطعا این موضوع واگذار به آینده خواهد شد که روابط دولت‌ها چطور خواهد شد اما آمادگی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد و حتی کنسرسیومی از شرکت‌های ایرانی مانند فولاد مبارکه و فولاد خوزستان برای سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان دارند چون بهرحال حیات صنعت فولاد ایران به سنگ آهن وابسته است و مواد اولیه خوب را می‌توانیم از طریق سرمایه‌گذاری‌های مشترک با دولت افغانستان داشته باشیم اما با توجه به تغییرات سیاسی رخ داده باید منتظر آینده بمانیم.

سمیعی‌نژاد در پاسخ به سوال دیگر "ماین نیوز" درباره انتقال آب عمان و خلیج فارس به شرق کشور و منطقه سنگان نیز عنوان کرد: خط انتقال آب عمان به شرق کشور و منطقه سنگان توجیه اقتصادی نداشت و فکر می‌کنم فقط این طرح در همان استان سیستان و بلوچستان اجرا شود. ما در خط دوم طرح انتقال آب خلیج فارس سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و برای صنایع این خط اقتصادی است و در نهایت هم در منطقه سنگان چون با دولت شریک شدیم، چاه‌های آبی که در اختیار دولت بابت سنگان بود نیاز ما را برطرف کرده و در زمینه آب مشکلی نداریم. از سوی دیگر در منطقه سنگان در خط دوم، قرارداد بزرگترین فیلتراسیون آب باطله را بستیم تا بتوانیم آب مصرفی‌مان را تا 70% گردش آن را بازیابی کنیم. قرار است تا 3 سال آینده آب خلیج فارس از طریق خط دوم به شرق کشور و منطقه سنگان برسد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۲۰:۵۲
کد مطلب: 57633