گروه بورس سهام و فلزات
 
در مجمع شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور ۱۲۱۰ ریال سود به ازای هر سهم تصویب گردید
عملکرد مثبت هیات‌مدیره رضایت سهامداران را به همراه داشت
گروه بورس سهام و فلزات - مجمع عمومی عادی سالانه شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با حضور بیش از ۲۴/۸۷ درصد از سهامداران شرکت در محل مجموعه فرهنگی تلاش وزارت کار و امور اجتماعی واقع در خیابان ولیعصر، بالاتر از جام‌جام، نرسیده به چهارراه شهید چمران برگزار شد.
 
به گزارش ماین نیوز:

این جلسه به ریاست آقای محمدحسین قائمی‌راد و نظارت آقایان شهاب‌الدین یاسمی و مسعود بابایی و دبیری آقای علی کیانی تشکیل شد. در ابتدای این مجمع آقای مهندس محمد کلانتری، مدیرعامل شرکت ضمن ارائه گزارش عملکرد هیات‌مدیره به سوالات بیشتر سهامداران حاضر و آنلاین پاسخ گفت.

سپس صورت‌های مالی و ترازنامه شرکت برای سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۸ به تصویب حضار رسید. همچنین در این جلسه پس از تصویب صورت‌های مالی از سوی سهامداران تقسیم مبلغ ۱۲۱۰ ریال سود به ازای هر سهم مورد تایید حاضران قرار گرفت. انتخاب روزنامه صمت به عنوان روزنامه کثیرالانتشار شرکت و موسسه حسابرسی هوشیار ممیز به‌عنوان بازرس اصلی و موسسه حسابرسی بهراد مشار به عنوان بازرس علی‌البدل شرکت برای سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۹ از دیگر مصوبات این مجمع بود.

براساس تصمیمات مجمع، اشخاص زیر به مدت ۲ سال به‌عنوان اعضای هیات‌مدیره انتخاب گردیدند: شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه گل‌گهر، شرکت شبکه‌سازان کیهان، شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی، شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران.

کلانتری با اشاره به عملکرد شرکت در سال مالی مورد گزارش خاطرنشان کرد: معادن تحت بهره‌برداری شرکت، شامل سه معدن باباعلی، گلالی و شهرک می‌باشند که باباعلی در همدان و گلالی در قروه کردستان و شهرک در بیجار کردستان قرار دارند.

وی ادامه داد: ذخیره قطعی معدن باباعلی ۱۱میلیون تن و سقف پروانه بهره‌برداری ۶۰۰ هزار تن سنگ مگنتیک با عیار ۳۸ درصد می‌باشد. معدن گلالی با ذخیره قطعی ۲۵ میلیون تن و سقف پروانه بهره‌برداری ۲۵۰ هزار تن در سال با عیار متوسط ۴۲ درصد در سنگ مگنتیک و معدن شهرک با ذخیره ۴۴ میلیون تن که بزرگترین معدن ما در استان کردستان است با سقف پروانه بهره‌برداری ۱.۱۲۵.۰۰۰ تن با عیار متوسط ۴۷ درصد سنگ مگنتیک می‌باشند.


وی افزود: به طور کل شرکت در سه معدن ۸۰میلیون تن ذخیره قطعی و ۷۰میلیون تن ذخیره احتمالی و در مجموع ۱۵۰ میلیون تن ذخیره سنگ‌آهن وجود دارد. به گفته وی، کارخانجات شرکت شامل سه کارخانه می‌باشند: کارخانه کنسانتره کردستان با ظرفیت یک میلیون تن که فاز یک آن اواخر سال ۹۲ به بهره‌برداری رسید و فاز دوم در اوایل سال ۹۶ نهایی گردید.

کارخانه بعدی کارخانه کنسانتره همدان ما است با ظرفیت اسمی ۶۰۰ هزار تن که آبان سال ۹۳ به بهره‌برداری رسید و همچنین گندله همدان با ظرفیت اسمی ۵۵۰ هزار تن که شهریورماه سال ۹۵ به بهره‌برداری رسید. این مقام آگاه اذعان کرد: پیش‌بینی قیمت جهانی سنگ‌آهن برای سال آتی نوسان بین ۸۵ الی ۱۰۰ دلار می‌باشد.

وی افزود: قیمت داخلی سنگ‌آهن بر مبنای شمش خوزستان تعریف شده است که از سال ۹۰ از حدود ۷۲۰ هزار تومان به ۴ میلیون تومان در سال ۹۸ رشد داشته که اردیبهشت ماه امسال ۴.۷ میلیون تومان قیمت خورد که ۲۳.۵ درصدش گندله و ۱۶درصد کنسانتره می‌باشد. شایان ذکر است، در قیمت کنسانتره از ۱۶۹ هزار تومان به ۹۴۰ هزار تومان در سال ۹۸ افزایش میانگین قیمت داشتیم.

وی افزود: محصولات تولیدی شرکت سنگ‌آهن دانه‌بندی می‌باشد که در سال ۹۵ تناژ یک میلیون و ۱۲۸هزار تن تولید داشتیم که به رکورد ۲میلیون و ۹هزار تن در سال ۹۸ رسیدیم که نسبت به سال گذشته ۱۶درصد رشد را شاهد بودیم. از دیگر محصولات شرکت، کنسانتره می‌باشد که از ۷۱۱ هزار تن به یک میلیون و ۱۶۵هزار تن رسیدیم که حدود ۴درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشتیم.

وی ادامه داد: در تولید گندله که در سال ۹۶ به بهره‌برداری رسید، از ۱۱۱ هزار تن به ۴۶۸ هزار تن دست یافتیم که حدود ۴۵ درصد افزایش تولید را تجربه کردیم.

عضو هیات‌مدیره کنور یادآور شد: در سال ۹۵ فروش شرکت ۱۸۷ میلیارد تومان بوده که در سال ۹۸ این فروش به ۷۶۵ میلیارد تومان ارتقا یافته که ۸۷ درصد نسبت به سال ۹۷ افزایش داشته است. وی افزود: این فروش شامل فروش کنسانتره معادل ۳۶۵ میلیارد تومان که نسبت به سال قبل ۷۲درصد افزایش داشته و فروش گندله از ۴۵میلیارد تومان به حدود ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش قابل توجهی داشته است.

به عبارتی ۳۵درصد در مقدار و ۱۰۰درصد در مبلغ فروش افزایش داشتیم. وی با اشاره به عملکرد مالی شرکت خاطرنشان کرد: درآمدهای عملیاتی شرکت از ۴۰۸۱ میلیارد ریال در سال ۹۷ به ۷۶۵۵ میلیارد ریال در سال ۹۸، معادل ۵۷/۸۷ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که سود ناخالص رشد ۹۶/۹۸ درصد را تجربه کرده است.

شایان ذکر است سود عملیاتی شرکت در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ با افزایش ۷۱/۱۲۷ درصدی همراه بوده است که نشان از عملکرد چشمگیر مدیریت و پرسنل سختکوش این شرکت خوشنام در بازار سرمایه دارد.

سود خالص شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور علی‌رغم مشکلات گوناگون صنعت از مبلغ ۱۳۳۶ میلیارد ریال به ۴۶۰۱ میلیارد ریال معادل ۲۴/۲۴۴ درصد رشد داشته است. وی تاکید کرد: جمع دارایی‌های شرکت از رشد ۴۳/۴۷درصدی برخوردار بوده است. شایان ذکر است بدهی‌های سال مالی مورد گزارش ۲۴/۱۵درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی افزود: سود انباشته ۳۱/۱۷۴ درصد و جمع حقوق صاحبان سهام از ۵۰۲۷ میلیارد ریال به ۸۲۱۸ میلیارد ریال برابر ۴۹/۶۳درصد افزایش داشته است.

پیام هیات‌مدیره

ضمن عرض سلام، خیرمقدم و سپاس از حضور و همراهی کلیه صاحبان محترم سهام و نمایندگان ایشان، حسابرس و بازرس مستقل قانونی و نماینده محترم سازمان بورس در جلسه مجمع عمومی عادی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور، مفتخریم گزارش عملکرد و فعالیت هیات‌مدیره برای سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۸ که با اتکا به خداوند متعال و حمایت و اعتماد سهامداران محترم و حاصل تلاش و فعالیت مدیریت و کارکنان شرکت می‌باشد را به مجمع محترم عمومی صاحبان سهام تقدیم نماییم.

اگرچه در ۳ماهه ابتدایی سال گذشته شاهد افت چشمگیر قیمت محصولات زنجیره فولاد به‌ویژه محصولات تولیدی شرکت بودیم اما به جهت افزایش تقاضای کشور چین به مواد اولیه تولید فولاد و عزم جدی دولت برای تکمیل زنجیره فولاد و به تبع آن راه‌اندازی کارخانجات فرآوری ماده معدنی آهن در راستای جلوگیری از خام‌فروشی، در ادامه سال روند افزایش قیمت‌ها مناسب گردید.

علی‌رغم نوسانات و محدودیت‌ها و تحریم‌های موجود، کارکنان و مدیریت شرکت کلیه توان خود را بر صرفه‌جویی و عبور از شرایط بحرانی با اثرات سوء کمتر متمرکز نموده‌اند. وظیفه خود می‌دانیم که از همراهی، همدلی و شکیبایی شما سپاسگزاری نموده و اعلام داریم همواره آماده پاسخگویی و شنیدن نظرات ارزشمند شما سروران و سهامداران عزیز هستیم.

اهداف مدیریت و راهبرد مدیریت برای دستیابی به آن اهداف

۱- شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (سهامی عام) دارای سه واحد مجزای تولید کنسانتره شهرک، گندله همدان و کنسانتره همدان و همچنین دارای معادن استخراج سنگ‌آهن باباعلی، گلالی و شهرک می‌باشد که ظرفیت اسمی واحدهای تولیدی کنسانتره شهرک ۱.۰۰۰.۰۰۰ تن و کنسانتره همدان ۶۰۰.۰۰۰ تن و گندله همدان ۵۵۰.۰۰۰ تن می‌باشد و عمده مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات شرکت از معادن در اختیار خود تامین می‌گردد.

مواداولیه کارخانه گندله‌سازی همدان از محل کارخانه کنسانتره اسدآباد همدان تامین می‌گردد و برای منطقه شهرک همانطور که بیش‌تر توضیح داده شد مدیریت از طریق شرکت فرعی صبا امید غرب خاورمیانه در حال ایجاد یک کارخانه گندله‌سازی جهت تولید گندله از محل کارخانه کنسانتره شهرک است.

۲- شرکت در نظر دارد با احداث کارخانه یک‌میلیون تنی گندله توسط شرکت فرعی صبا امید غرب خاورمیانه در منطقه بیجار، کنسانتره تولیدی خود را از طریق این شرکت به گندله تبدیل و به فروش برساند. که این امر باعث افزایش ارزش‌افزوده در گروه صبانور خواهد شد. زمان بهره‌برداری طرح اسفندماه سال ۱۴۰۰ می‌باشد که بودجه آن از محل تسهیلات ارزی و ریالی صندوق توسعه ملی و بانک‌های داخلی و از محل افزایش سرمایه پیش‌بینی شده است.

همچنین در تاریخ ۲۵/۱۰/۱۳۹۸ با مشارکت ۴۰درصدی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (سهامی عام) را جهت انجام فعالیت‌های اکتشاف و استخراج و فرآوری سرب و روی در استان کرمان با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیارد ریال به ثبت رسانده است. این سرمایه‌گذاری با مشارکت شرکت‌های زرین معدن آسیا، صنعتی و معدنی کیمیای زنجان گستران و گروه صنعتی و معدنی زرین خاورمیانه صورت گرفته است.

برنامه توسعه بازارهای جدید:

باتوجه به کمبود کنسانتره در داخل کشور و نیاز شرکت‌های فولادی به این محصول و باتوجه به عوارض صادراتی پیش‌بینی شده، شرکت در نظر دارد عمده محصولات خود را در داخل کشور به فروش رساند، باتوجه به رایزنی‌های انجام شده با چند شرکت بزرگ و برتر فولادی محصولات تولیدی در داخل کشور به فروش خواهد رسید.

اهداف مدیریت و راهبرد مدیریت برای دستیابی به آن اهداف

- چشم‌انداز شرکت تا ۳ سال آینده

* نیل به دستیابی رتبه برتر کیفیت، سوددهی و ایمنی به‌عنوان یکی از ۱۰ شرکت حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری موادمعدنی

راهبردها:

* تحقق تولید سالیانه ۱.۷۵۰ میلیون تن گندله، ۲میلیون تن کنسانتره و استخراج ۴ میلیون تن سنگ‌آهن.

* ارتقاء سازمان به عنوان شرکت دارای بالاترین نسبت درآمد به هزینه در میان شرکت‌های معدنی کشور و یکی از ده شرکت سودآور برتر معدنی کشور

* ورود به عرصه اکتشاف، استخراج و فرآوری سایر موادمعدنی من‌جمله طلا، مس، سرب و روی به صورت مستقل یا از طریق مشارکت راهبردی با شرکت‌های صاحب‌نام داخلی و خارجی

* افزایش دامنه اکتشافات معادن و محورهای استخراج معادن سنگ‌آهن شرکت

- برنامه توسعه بازارهای جدید توزیع

باتوجه به وجود بازار مناسب جهت خرید محصولات شرکت هم به صورت بازار صادراتی (عمدتا کشور چین) و هم کارخانجات تولید فولاد و آهن اسفنجی در داخل کشور، شرکت صبانور قابلیت فروش صادراتی و داخلی را دارد.

لیکن با عنایت به اهداف کشور جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حمایت از تولید و اشتغال داخلی و چشم‌انداز تولید ۵۵میلیون تن فولاد تا سال ۱۴۰۴ مضاف بر عوارض تعیین شده مربوط به فروش‌های صادراتی، شرکت عمدتا عزم خود را بر فروش داخلی محصولات (به صورت فروش درب کارخانه) جزم نموده است.

مرور کلی بر جایگاه شرکت در صنعت و وضعیت رقابتی آن در سال مالی مورد گزارش

شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در جایگاه تولید مجموع محصولات سنگ‌آهن دانه‌بندی شده، کنسانتره و گندله آهن در بین شرکت‌های بورسی و پس از دوقلوهای سنگ‌آهنی (شرکت‌های گل‌گهر و چادرملو دارای جایگاه سوم و در بین کل شرکت‌های حوزه استخراج و تولید و فرآوری محصولات معدنی سنگ‌آهن دارای جایگاه ششم می‌باشد.

بیان استراتژی، چشم‌انداز و بیانیه ماموریت شرکت

با استعانت از خداوند متعال و تکیه بر منابع انسانی کارآمد، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور تولیدکننده محصولات سنگ‌آهن، کنسانتره آهن و در آینده نزدیک گندله آهن در نظر دارد محصولات خود را منطبق با استانداردهای ملی و جهانی تولید و ضمن بهره‌گیری از سیستم مدیریت کیفیت یکپارچه براساس استانداردهای ۲۰۰۸: ۹۰۰۱ ISO- ۲۰۰۴: ۱۴۰۰۱ ISO – ۲۰۰۷: ۱۸۰۰۱ OHSAS عرضه نماید.

از این‌رو چشم‌انداز و بیانیه ماموریت و ارزش‌های شرکت به شرح ذیل تعریف می‌گردد:

چشم‌انداز شرکت تا ۳ سال آینده

* نیل به دستیابی رتبه برتر کیفیت، سوددهی و ایمنی به‌عنوان یکی از ۱۰ شرکت حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری موادمعدنی

راهبردها:

* تحقق تولید سالیانه ۱.۷ میلیون تن گندله، ۲میلیون تن کنسانتره و استخراج ۴ میلیون تن سنگ‌آهن.

* ارتقاء سازمان به عنوان شرکت دارای بالاترین نسبت درآمد به هزینه در میان شرکت‌های معدنی کشور و یکی از ده شرکت سودآور برتر معدنی کشور

* ورود به عرصه اکتشاف، استخراج و فرآوری سایر موادمعدنی من‌جمله طلا، مس، سرب و روی به صورت مستقل یا از طریق مشارکت راهبردی با شرکت‌های صاحب‌نام داخلی و خارجی

* افزایش دامنه اکتشافات معادن و محورهای استخراج معادن سنگ‌آهن شرکت

بیانیه ماموریت و ارزش‌ها

ماموریت ما تامین و فرآوری مواد مصرفی صنایع تولید فلزات آهنی و غیرآهنی با بهره‌گیری از ذخایر معدنی کوچک و متوسط برای بازارهای داخلی و خارجی و ارائه خدمات فنی و مهندسی مرتبط می‌باشد.

ما متعهدیم با بکارگیری دانش روز، ماموریت خود را در راستای اهداف کلان محقق سازیم. از این‌رو موارد ذیل بخشی از ماموریت این شرکت می‌باشد.

* افزایش عرضه محصولات و کسب بازارهای جدید از طریق توسعه روش‌های کسب‌وکار

* ارتقا و بهبود رضایتمندی کلیه ذینفعان شرکت و افزایش ارزش سرمایه‌گذاری برای سهامداران و پاسخگویی به ایشان

* کسب بالاترین نسبت سود به سرمایه و دارایی‌های شرکت در صنایع معدنی و ارتقای سطح بهره‌وری

* حرکت به سوی توسعه پایدار با استفاده از منابع انرژی، دانش‌محوری، بهبود مستمر و مدیریت پسماند

* پیشگیری از ایجاد آلودگی و کاهش هزینه‌های زیست‌محیطی و افزایش فضای سبز

* تلاش در جهت کاهش و کنترل ریسک‌های شرکت شامل کلیه خطرات ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و به حداقل رساندن حوادث، بیماری‌ها و خسارات

جایگاه شرکت در صنعت

شرکت در صنعت گروه استخراج کانه‌های فلزی (سنگ‌آهن) و محصولات فرآوری شده آن فعالیت می‌کند. شرکت در بین شرکت‌های فعال در این صنعت با عنایت به حجم فروش و صادرات در رده ششم قرار دارد.

وضعیت فناوری شرکت و مقایسه آن با فناوری موجود در سطح کشور و جهان

الف) بخش معادن:

در کلیه فعالیت‌های معدنی شامل طراحی، باطله‌برداری و استخراج سنگ‌آهن و جابه‌جایی محصولات معدنی از معادن به دپوها و بندر، از فن‌آوری‌های روز جهان و نرم‌افزارها و ماشین‌آلات و تجهیزات مناسب و روز استفاده می‌گردد.

ب) بخش کارخانه‌ها:

در هر دو کارخانجات تولیدی کنسانتره شرکت در استان‌های همدان و کردستان از ماشین‌آلات و تجهیزات ساخته شده مدرن و به روز کشور ترکیه و ماشین‌آلات و تجهیزات کارخانه‌های تولید گندله مطابق فن‌آوری روز نیز در کشور چین ساخته شده که در محل کارخانجات نصب گردیده‌اند.
مرور کلی بر عملکرد شرکت، میزان دستیابی به اهداف تعیین شده و دستاوردهای مهم در سال

مالی مورد گزارش

در سال مالی مورد گزارش، شرکت صبانور به منظور تداوم و استمرار فعالیت و حضور موثر در صنعت سنگ‌آهن، اقدامات بسزایی انجام داده که دستاوردهای حاصله به شرح ذیل است:

۱- افزایش ظرفیت تولید کارخانجات کنسانتره و نیل تدریجی به ظرفیت اسمی کارخانه‌های مذکور با انجام اصلاحات لازم مهندسی و تامین مواد اولیه مناسب‌تر.

۲- پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای ازجمله راه‌اندازی کارخانجات فاز دوم کنسانتره کردستان و گندله همدان

۳- افزایش ظرفیت تولید سنگ‌آهن دانه‌بندی شده مناسب جهت تامین به موقع خوراک کنسانتره.

۴- انجام مطالعات اکتشافی جامع و کشف توده‌های جدید و احتساب به عنوان ذخایر جدید معدنی شرکت.

۵- بررسی و حذف فعالیت‌ها و هزیه‌ها و مخارج فاقد ارزش‌افزوده و صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌های تولیدی و اداری جهت بقا و حفظ فعالیت شرکت.

۶- افزایش بهره‌وری تولید از طریق چابکی در تولید و استقرار سیستم‌های مناسب.

۷- تامین مالی بدون هیچ‌گونه تحمیل هزینه مالی جهت تکمیل پروژه‌ها از طریق پیش فروش محصول کارخانجات توسعه‌ای و استفاده بهینه از منابع نقدینگی عملیاتی.

۸- کاهش هزینه‌های پرسنلی و اداری و تعدیل نیروهای مازاد و فعالیت با بهره‌وری بیشتر پرسنل باقیمانده.

۹- فروش دارایی‌های مازاد و بلااستفاده شرکت و پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای از این محل.

۱۰- تمرکز حتی‌الامکان کلیه فعالیت‌های اصلی در خود شرکت و افزایش بهره‌وری و کاهش و حذف هزینه‌های مازاد ازجمله مخارج تحمیلی بیمه و مالیات.

۱۱- تعیین تکلیف شرکت‌های فرعی.

برنامه‌های آینده شرکت

۱. توسعه زنجیره عرضه محصولات و ارتقای کیفیت محصولات تولیدی و استفاده بهینه از ذخایر معادن و ظرفیت کارخانه‌های فرآوری جهت پاسخ به تقاضای ارضا نشده بازار.

۲. بهره‌برداری و تولید کامل خطوط کنسانتره و گندله تا رسیدن به ظرفیت اسمی.

۳. کاهش هزینه‌های تولید از طریق خریدهای اقتصادی از تامین‌کنندگان اصلی و کاهش مصرف مواداولیه و سایر هزینه‌های تولیدی و افزایش بهره‌وری.

۴. توسعه بازار فروش محصولات شرکت با تمرکز بر فروش داخلی و درب کارخانه.

۵. توسعه برند صبانور به منظور ایجاد تمایز بیشتر نسبت به رقبا.

۶. استفاده بهینه از نقدینگی (ازجمله نقدینگی ارزی) و سرمایه موجود جهت توسعه زیرساخت‌ها و مقابله با تهدید نوسانات تقاضا و قیمت جهانی محصولات.

۷. استفاده از فرصت‌های بازار و معافیت‌های مالیاتی و گمرکی جهت توسعه صادرات و واردات.

۸. حفظ نیروی انسانی ماهر و آموزش‌دیده و استفاده بهینه از نیروهای موجود.

۹. ارتقای سطح دانش فنی و کیفی شرکت و کارکنان.

۱۰. مطالعات اکتشافی جدید به همراه حفاری توده‌های معدنی اطراف معادن به منظور اکتشافات توده‌های جدید.

۱۱. بهره‌برداری از ظرفیت شرکت‌های فرعی و تابعه تاسیس شده و خریداری شده به منظور گسترش بازار مربوط به محصولات شرکت و سایر فعالیت‌های بازرگانی در این خصوص.

۱۲. توسعه آزمایشگاه‌ها و کنترل عیار و کیفیت محصولات تولیدی.

۱۳. توسعه جغرافیایی مناطق معدنی در گستره کشوری برای معادن سنگ‌آهن و سایر عناصر فلزی ازجمله سرب و روی.

۱۴. افزایش ظرفیت ایجاد فضای سبز و تبدیل به نخستین شرکت معدنی سبز.

۱۵. ارتقاء استفاده از فن‌آوری اطلاعات با تاکید بر نرم‌افزارهای یکپارچه و مدرن.

۱۶. توسعه و تمرکز بر فعالیت‌های ایمنی و بهداشت (HSEE) جهت جلوگیری از بروز هرگونه حوادث پرسنلی.

تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۹:۴۴
کد مطلب: 51004
 
مرجع : روزنامه صمت