گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
مخالفت با اقدام یک شرکت خصوصی در گلچین کردن معادن
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - یک شرکت خصوصی در تلاش است که 9 معدن مستعد قیرطبیعی و سنگ تزئینی استان کرمانشاه را در ازای هزینه‌ای که برای مطالعات در استان کرده است، در اختیار بگیرد اما مدیران کرمانشاه با این درخواست مخالف کردند.
 
به گزارش ماین نیوز، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه روز دوشنبه در نشست شورای معادن استان کرمانشاه از آزادسازی پهنه معدنی اسلام‌آبادغرب از فروردین امسال خبر داد و گفت: تاکنون 50 فعال بخش خصوصی اقدام به ثبت محدوده (معدن) در این پهنه کرده‌اند.

محسن دارابی افزود: پهنه گیلانغرب و هرسین هم تا پایان خرداد امسال آزاد می‌شود و فعالان بخش خصوصی می‌توانند اقدام به ثبت محدوده کنند و از طریق مزایده وارد سرمایه گذاری در این 2 پهنه شوند.

آنچنان که دارابی بیان کرد: پهنه سنقر در شرق استان کرمانشاه نیز در اختیار ایمیدرو(سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) است که باید با مذاکره زمینه آزادسازی آن فراهم شود.

او با بیان اینکه 30 درصد کل معادن استان کرمانشاه پهنه است و امکان سرمایه‌گذاری در آن ها وجود ندارد، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم در حوزه معادن استان کرمانشاه اتفاقات خوبی بیفتد باید پهنه‌ها را آزاد کنیم تا زمینه ورود سرمایه‌گذاران مهیا شود.
محمدعابد خالدی، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان هم گفت: این مرکز 700 بیکار در استان دارد که آزادسازی پهنه‌ها می‌تواند منجر به فعالیت و اشتغالزایی آنها شود.

آزادسازی پهنه‌های معدنی البته مخالفانی هم بویژه در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی دارد که معتقدند، فعالیت رهاشده و گسترده در کوه‌ها و ارتفاعات بکر استان، سبب تخریب محیط زیست و تاریخ آن منطقه می شود.

تلاش برای گرفتن معادن قیرطبیعی گیلانغرب
پهنه قیر طبیعی گیلانغرب 1277 کیلومتر مربع وسعت دارد که عملیات اکتشاف آن از 2 سال پیش توسط شرکت مشاور اکتشاف «صبا میهن» آغاز شد و به تازگی به پایان رسیده است.
شرکت خصوصی سرمایه گذاری صبا میهن با دستور وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت امتیاز اکتشاف پهنه گیلانغرب را بدست آورد و آنچنان که نماینده این شرکت در جلسه امروز گفت، 580 میلیون تومان برای پی‌جویی و شناسایی معادن این پهنه هزینه کرده است.

به گفته نماینده شرکت صبا میهن، مطالعات این شرکت نشان می‌دهد که 50 کیلومتر مربع از پهنه گیلانغرب پتانسیل رسیدن به ذخیره قیر طبیعی را دارد.
این 50 کیلومتر شامل 10 محدوده است که شرکت صبامیهن قصد دارد سه محدوده مستعد آن را در ازای هزینه‌ای که برای مطالعات انجام داده، در اختیار و انحصار بگیرد.

ایران 15 درصد از قیر طبیعی دنیا را در اختیار دارد و بیشتر معادن آن هم در استان‌های کرمانشاه، ایلام، لرستان و خوزستان است. مرکز قیرطبیعی کرمانشاه هم گیلانغرب است.

قیر طبیعی استان علاوه بر صادرات به چین، در صنعت ایزوگام و عایق‌‌بندی کشور استفاده می‌شود.

کشف 9 معدن سنگ جدید در هرسین
پیگیری و شناسایی پهنه اکتشافی سنگ تزئینی هرسین هم به شرکت «آتین معدن میدیا» واگذار شده؛ شرکتی که البته زیرمجموعه صبا میهن است.
پهنه هرسین 110 کیلومتر مربع وسعت دارد که شرکت آتین معدن 9 محدوده آن را به وسعت هفت کیلومتر مربع مستعد اکتشاف دانسته و قصد دارد از این تعداد 6 محدوده را به عنوان نقاط امیدبخش در اختیار بگیرد.
معادن سنگ تزئینی هرسین شامل سنگ مرمریت کرم رنگ است که در نما و کف ساختمان کاربرد دارد و به دلیل کیفیت و زیبایی آن، مشتریان زیادی در سراسر کشور دارد؛ تقریبا هم صادرات سنگ هرسین به صورت خام و بدون فرآوری است.

مدیران استان: مخالفیم
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در واکنش به تلاش شرکت صبامیهن برای تصاحب بهترین معادن پهنه‌های گیلانغرب و هرسین گفت: ما هنوز با درخواست این شرکت موافقت نکرده‌ایم.
به گفته دارابی «شرکت های مشاوره اکتشاف می‌توانند حداکثر 250 کیلومتر مربع یا یک محدوده معدنی را در ازای مطالعات خود در اختیار بگیرند که نظر بر همان یک محدوده است.»

در ادامه استانداری کرمانشاه سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه معادن استان را مثبت توصیف کرد و گفت: اگر صبا میهن چند سال پیش اقدام به مطالعه و اکتشاف نمی‌کرد، شاید ما امروز باید این کار را شروع می‌کردیم.
او در عین حال تصاحب مستعدترین محدوده‌های گیلانغرب و هرسین در ازای هزینه مطالعات را نوعی «رانت» دانست و گفت: هزینه‌ای که صبامیهن و زیر مجموعه آن برای انجام مطالعات کرده‌اند، زیاد نیست و طبعاً یافته‌های آنها نمی‌تواند عمقی و همه جانبه باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه هم در این باره اظهار کرد: برای مطالعه پهنه وسیع گیلانغرب فقط حدود 600 میلیون تومان هزینه شده و این یعنی این مطالعات اصولی و عمقی نبوده است.

مهرداد سالاری با اشاره با تلاش صبا میهن و زیرمجموعه آن برای در اختیار گرفتن مستعدترین بخش پهنه‌ها به جای هزینه مطالعات، گفت: شرکتی که در زمینه مطالعات فعالیت دارد حتما نمی‌تواند در اجرا هم قوی باشد.
دیگر منتقد چارچوب مطالعات صبامیهن رئیس نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه بود که گفت: مطالعات پهنه گیلانغرب با آن همه وسعت آن هم تنها با حدود 600 میلیون تومان هزینه نمی تواند دقیق باشد و برای به دست آوردن یافته‌های علمی از این پهنه نیاز به حدود 50 میلیارد تومان هزینه است.
نماینده صبا میهن هم در واکنش به این انتقادها گفت که مطالعات ما در کلیات و عرصه بود و برای کسب اطلاعات از عمق پهنه نیاز به مطالعات جدید است.

انتقاد استاندار از بسته بودن دست استان
مدیرکل صمت استان کرمانشاه پس از انتقادهایی که به نتیجه مطالعات شرکت صبا میهن و زیرمجموعه آن شد، گفت: مرجع تایید و ناظر مطالعات حوزه معادن استان کرمانشاه وزارت صمت است.
استاندار کرمانشاه هم پس از اینکه متوجه شد استان در حوزه معدن اختیار محدودی دارد، گفت: وزیر صمت در سفر اخیر خود به استان گفت که اختیارات حوزه معدن را به استان‌ها واگذار کرده اما گویا این موضوع صحت ندارد.

تصویب نامه‌نگاری با وزیر و معاون اول رئیس جمهوری
در پایان نشست امروز شورای معادن استان کرمانشاه مصوب شد که پهنه هرسین و گیلانغرب حداکثر تا پایان خرداد امسال آزاد شود.
اعضای شورای معادن همچنین مصوب کردند که اداره کل صمت اختیارات حوزه معادن استان را که در انحصار وزیر صمت است، مشخص و با وزارتخانه نامه‌نگاری کند تا این اختیارات به استان تفویض شود و اگر وزیر از این کار خودداری کرد، استانداری موضوع را از طریق معاون اول رئیس جمهوری پیگیری کند.

دعوت از ایمیدرو برای حضور در جلسه بعدی شورای معادن استان و ارائه گزارش درباره پهنه سنقر، دیگر مصوبه نشست امروز بود.
استان کرمانشاه هم اکنون 125 معدن فعال و 100 معدن غیرفعال دارد که ظرفیت بزرگی برای ایجاد اشتغال و رونق کسب و کار است اما تاکنون در اقتصاد استان نقش زیادی نداشته‌اند.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت، 14 شهرستان و 2 هزار و 600 روستا دارد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۵۰
کد مطلب: 46674
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا