گروه صنایع معدنی سایر حوزه ها
 
صنعت فولاد و رنگ سازي اصلي ترين مشتريان تيتانيوم
تيتانيوم، فلزي فراتر از زيور آلات
گروه صنایع معدنی >سایر حوزه ها - با شنيدن نام فلز تيتانيوم ناخودآگاه فكر بيشتر افراد به سمت زيورآلات مي رود اما خوب است بدانيد اين ماده براي در مهندسي کاربرد فوق العاده اي داشته و از بسیاری از مواد مشابه مورداستفاده دراین صنعت ارزانتر است. مصرف اين ماده در کشورهاي پيشرفته تقريباً ۱۰ برابرکشورهاي درحال توسعه مي باشد .
باوجود کاربرد هاي فراوان و قيمت ارزان اين ماده متاسفانه ايران تا به حال موفق به توليد تيتانيوم نشده است.به گفته کارشناسان حوزه فلزات، هزينه فرآوري و توليد اين ماده بسيار بالا است و همين موضوع باعث شده نياز فعلي کشور به تيتانيوم از طريق واردات تامين شود.

صنعت فولاد کشور يکي از مهمترين صنايع در بخش معدن است و به نوعي توليد فولاد از لحاظ استراتژيک امري مهم تلقي مي شود.در حالي که تيتانيوم در صنعت فولاد کاربرد فراواني دارد اما به گفته بهرام باقر زاده کارشناس فلزات دادگستري تيتانيوم مورد نياز اين بخش از طريق واردات تامين مي شود.

يکي از کارشناسان طرح معدن تيتانيوم کهنوج، در گفت و گو با «ماين نيوز» گفت:متاسفانه در بخش معدني توليد نداريم البته شايد بخشي از نياز کشور از طريق بازيافت تامين شود اما هنوز کشورمعدن تيتانيوم ندارد.

معادن تیتانیوم كهنوج بزرگترین معادن تیتانیوم در كشور میباشندكه ذخیره اثبات شده آن ۴۰۰ ميليون تن است.این معدن که هنوز در دست مطالعه‌است در ۲۵ کیلومتری جنوب کهنوج در بندکوه واقع است. وسعت آن حدود ۳ کیلومترمربع و عمق کانسارهای آن از ۲ الی ۱۰متر می‌باشد.کانسنگ این معدن ۴۲ میلیون تن می‌باشد .

وي در اين مورد بيان کرد:خوشبختانه از لحاظ اکتشاف تيتانيوم مشکلي نداريم.اصلي ترين مشکل در اين حوزه نبود تکنولوژي و سرمايه لازم براي استخراج و فرآوري است.

به گفته وي نزديک به ۵ هزار تن تيتانيوم از معدن کهنوج استخراج شده است که اين مقدار غير قابل استفاده و به صورت کنسانتره است.

اين کارشناس حوزه معدن تکنولوژي سولفات و کلرايد مهمترين تکنولوژي براي فرآوري و توليد اين ماده دانست و گفت: تکنولوژي کلرايد منحصر به آمريکا است اما براي ورود اين تکنولوژي ها به کشور اخيرا فراخوان هايي براي جذب سرمايه گذاران خارجي و داخلي از سوي ايميدرو اعلام شده است.

آمريکا و چين بزرگترين توليد کنندگان تيتانيوم در جهان محسوب مي شوند که بهره گيري از تجربيات آنها مي تواند در توسعه توليد تيتانيوم کشور موثر باشد.

استقبال مردم از زيورآلات و ساعت هايي از جنس تيتانيوم واردات اين محصولات از کشورهاي ديگر به خصوصي چين را افزايش داده است.سالانه مبالغه زيادي از اين طريق از کشور خارج شده و از سويي فرهنگ استفاده از کالاهاي وارداتي را گسترش مي دهد.اما نکته جالب اين است ايران با دارا بودن ۴۰۰ ميليون تن ذخيره تيتانيوم علاوه بر تامين نياز داخلي مي تواند در صادرات اين کالا هم نقش داشته باشد.

به گفته کارشناس معدن تيتانيوم در صنعت رنگسازي بيشترين کاربرد را داشته و در حال حاضر کارخانه هاي توليدي رنگ اصلي ترين مشتريان اين ماده به حساب مي آيند.با اين حال تقاضاي داخلي و نبود تکنولوژي سال به سال واردات اين محصول را افزايش مي دهد.



تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۲۴
کد مطلب: 1639