گروه معادن
 
معادن با ماشین‌آلات ۲۰ ساله هوشمند نمی‌شود
سجاد غرقی، نایب‌رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران
به گزارش ماین نیوز، هوشمندسازی بخش معدن از نیازهای ضروری است و مهم‌ترین دستاوردهای آن، افزایش بهره‌وری در سطح بنگاهی، کاهش هزینه‌ها و مشخصا شفاف و قابل کنترل شدن عملیات معدنی به صورت کنترل از راه دور خواهد بود.

مجموعه‌های معدنی معمولا ذخایرشان بسته به نوع طبیعی به صورت پراکنده در ۵، ۶ یا حتی ۱۰ نقطه و بیشتر قرار گرفته که ممکن است از نظر جغرافیایی فاصله چند ده کیلومتری داشته باشند؛ پس در واقع مدیریت کردن ذخایر به صورت گذشته هزینه بسیار بالایی دارد و در حال حاضر بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته در حوزه معدن به صورت هوشمند مدیریت این ذخایر را انجام می‌دهند.

در سطح حکمرانی، هوشمندسازی معادن به شفاف‌سازی منجر می‌شود و اختلافاتی را که در خصوص عدالت مالیاتی و اخذ حقوق دولتی وجود دارد، به طرز قابل توجهی کاهش می‌دهد. همچنین یارانه‌هایی که دولت به مجموعه‌های معدنی می‌دهد، شفاف می‌شود. دولت در حال حاضر در حوزه سوخت به معادن یارانه اختصاص می‌دهد که شاید در برخی موارد انطباقی با واقعیت مصرف معادن نداشته باشد.

درحال حاضر تاحدودی در سطح بخشی از بنگاه‌های معدنی از هوشمندسازی بهره برده می‌شود؛ مثلا در استفاده از بیگ‌دیتا و دیتاهای اکتشافی، شاهد بهره گرفتن از سیستم‌های هوشمند هستیم یا از پهبادها برای نقشه‌برداری استفاده می‌شود.

مهم‌ترین چالشی که معادن برای هوشمندسازی با آن مواجه هستند و به صورت کلی یکی از ضعف‌های اصلی حوزه معدن در کشور، عدم دسترسی به ماشین‌آلات روز معدنی و راه‌سازی به دلیل قوانین و قیمت بسیار بالاست. هیچ فعال حوزه معدنی نمی‌تواند با زیرساخت مکانیکی عمر ماشین‌آلات ۱۵ تا ۲۰ ساله معدنی را هوشمند کند..
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۲۰:۱۲
کد مطلب: 59640