گروه معادن ساير حوزه ها
 
راه‌اندازی شرکت سیلیکون متال، گامی بلند برای رهایی از وابستگی
گروه معادن >ساير حوزه ها - با توجه به این‌که کشور ایران حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ روز آفتابی در سال دارد و کشورهای دنیا خود را متعهد به کاهش دمای زمین کرده‌اند، کشورمان نیز به دنبال استفاده هر چه بیشتر از انرژی‌های نو است.
 
به گزارش ماین نیوز، با بهره‌گیری از معادن، سیلیس تبدیل به فلز سیلیسیوم با خلوص ۹۹ درصد می‌شود و می‌تواند برای تولید سلول‌های خورشیدی مورد استفاده قرار گیرد.

شهرک سیلیکون و نانوتکنولوژی بروجرد با هدف ایجاد و تکمیل زنجیره ارزش‌افزوده صنعت سیلیکون شکل گرفته و به همین دلیل هدف اول ساخت این مجموعه تولید سلول‌های خورشیدی است.

با ساخت این شهرک کشورمان جزو ۵ کشور برتر دنیا در زمینه ایجاد شهرک‌های متمرکز سیلیکون خواهد شد. کاربرد سیلیکون متال در زمینه‌های آلومینیوم، صنایع شیمیایی، فولاد شیشه‌سازی، صنعت فولاد و الکترونیک است.

هم‌اکنون نیاز کشور به سیلیکون متال ۱۶ هزار تن است که از خارج کشور وارد می‌شود و با بهره‌برداری از این پروژه می‌توان نیاز کشور را تأمین کرد.

در فازهای بعدی با افزایش خلوص این محصول در پرسه پیچیده پلی سیلیکون ماده اصلی قطعات الکترونیک و های‌تیک‌ها و سلول‌های خورشیدی تولید می‌شود.

۳۳ هزار تن سیلیکون متال در بروجرد تولید خواهد شد

مشک سائیان مدیر اجرایی شهرک سیلیکون و نانوتکنولوژی بروجرد در این‌باره، اظهار کرد: پاشنه آشیل هر کشور که در صنایع مخابرات الکترونیکی، تولید گوشی‌های موبایل و تلویزیون استفاده می‌شود راه‌اندازی همچنین مجموعه‌ای است.

وی تصریح کرد: محصول منحصربه‌فرد تولیدی در فاز اول سیلیکون متال است که در حال حاضر نیاز داخلی کشور تماماً وارداتی است.

مدیر اجرایی شهرک سیلیکون و نانوتکنولوژی بروجرد خاطرنشان کرد: پس از راه‌اندازی دو کوره ما ۳۳ هزار تن سیلیکون متال را داریم.

برزگر مدیر فنی طرح نیز در این‌باره، اظهار کرد: در حال حاضر ۵ کشور این را دارد انجام می‌دهد ایران ششمین کشوری است که دارد آن را راه می‌اندازد.

شهرک سیلیکون متال بروجرد مجموعه منحصربه‌فرد است

محمدرضا صفی‌خانی رئیس سابق سازمان صمت لرستان چندی پیش در این‌باره، اظهار کرد: با توجه به این‌که این مجموعه به‌عنوان یک مجتمع منحصربه‌فرد به شمار می‌رود و جزو فناوری‌های جدید و گران‌قیمت با ارزش‌افزوده بالاست، حمایت از این حوزه در اولویت‌های اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد.

وی تصریح کرد: صنایع تکی همچون نانوتکنولوژی و الکترونیک به دلیل ارزش‌افزوده بسیار بالا می‌توانند نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان و کشور داشته باشند.

این پروژه دارای صدها میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است

علاءالدین بروجردی نماینده سابق مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی نیز در این‌باره گفته بود: این پروژه شامل ۵ فاز است و دارای صدها میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است.

وی تصریح کرد: این اولین واحد در سطح ملی است که بجای واردکردن سلول‌های خورشیدی از خارج در همین‌جا با استفاده از معادن عظیم سیلیس در این منطقه در داخل کشور تولید می‌کند و ارزش‌افزوده آن نصیب ملت ما خواهد شد.

نماینده سابق مردم بروجرد و اشترینان در مجلس خاطرنشان کرد: این پروژه می‌تواند یک نیروگاه خورشیدی ۴۰۰ مگاواتی تولید کند که برای کشور یک موفقیت والا و ارزشمند است.

سرمایه‌گذار با منابع داخلی حدود ۷۰ درصد کار را پیش برده است

سید موسی خادمی استاندار لرستان نیز در این‌باره، اظهار کرد: راه‌اندازی شرکت سیلیکون متال فرصتی برای ایجاد اشتغال بوده و کار ارزشمند و با تکنولوژی بالا است.

وی اضافه کرد: سرمایه‌گذار با منابع داخلی حدود ۷۰ درصد کار را پیش برده است و تسهیلاتی نیاز است تا به‌صورت کامل به بهره‌برداری برسد.

استاندار لرستان بیان کرد: پیگیری‌های لازم انجام می‌شود تا در صورت فراهم شدن شرایط تسهیلاتی برای این پروژه در نظر گرفته شود و با بهره‌برداری از این پروژه زمینه اشتغال یک هزار نفر فراهم می‌شود.

احداث شهرک سیلیکون متال بروجرد باعث رونق در منطقه می‌شود

احمد گودرزیان معاون استاندار لرستان و فرماندار بروجرد در این‌باره، اظهار کرد: احداث شهرک سیلیکون متال بروجرد باعث رونق در منطقه می‌شود.

وی تصریح کرد: بروجرد از مناطق محروم لرستان است که احداث این شهرک باعث رونق در منطقه می‌شود.

معاون استاندار لرستان خاطرنشان کرد: این شرکت تاکنون از تسهیلات بانکی استفاده نکرده است و تقاضای تسهیلات برای راه‌اندازی فاز اول را دارد.

شرایط برای حضور سرمایه‌گذاران بیشتر فراهم شود

عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی در این‌باره، اظهار کرد: خدمت بی‌منت آغاز کار دولت سیزدهم بوده که اقدامات مناسبی با هدف خدمت به مردم صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: در راستای جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی باید به سرمایه‌گذار احترام گذاشته شود و در تلاش هستیم که کار سرمایه‌گذاران در مجلس شورای اسلامی نیز تسهیل ایجاد شود.

نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس بیان کرد: شرایط باید برای حضور سرمایه‌گذاران بیشتر فراهم شود تا شاهد توسعه و پیشرفت باشیم و برای محقق شدن این امر باید موانع برداشته شود.

گودرزی ادامه داد: دولت با تمرکز بر این ظرفیت می‌تواند شاهد تکمیل و بهره‌برداری این پروژه و برداشتن گام‌های استوار و ارزشمند در شهرستان و لرستان و کشور باشیم.

تأمین اعتبار از مشکلات اصلی پروژه سیلیکون متال بروجرد است.

بهزاد منصوری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان نیز در این‌باره، اظهار کرد: شهرک سیلیکون متال بروجرد از محوری‌ترین پروژه‌های کشور است.

وی تصریح کرد: با توجه به مشکلات تأمین برق در کشور و نیاز به سلول‌های خورشیدی تسریع در تکمیل شهرک سیلیکون متال بروجرد ضروری است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان خاطرنشان کرد: تأمین اعتبار از مشکلات اصلی پروژه سیلیکون متال بروجرد است که برنامه‌هایی برای اعطای تسهیلات از بانک صنعت و معدن انجام شده است.

منصوری اضافه کرد: شهرک سیلیکون متال از طرح‌های کلیدی بوده که موانع و مشکلات آن در حال برطرف شدن است.

بهره‌برداری از فاز اول پروژه شهرک سیلیکون متال بروجرد بهمن‌ماه امسال

اسدالله کشاورز معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این‌باره، اظهار کرد: ایجاد فعالیت اقتصادی برای اولین بار ریسک‌پذیر است.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی در چند دهه آینده مشکل تأمین انرژی داریم که تأسیس شهرک سیلیکون متال و تولید سلول‌های خورشیدی پسندیده است و می‌توان در این راستا مؤثر باشد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق برای صنایع معدنی در نظر گرفته شده که با احداث نیروگاه، برق مصرفی را تأمین کنند.

کشاورز اضافه کرد: در کنار احداث نیروگاه، مصرف گاز بالا می‌رود که برنامه‌هایی نیز در این راستا در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: برای ایجاد هر فرصت شغلی ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز بوده که با افزایش قیمت‌ها، این هزینه‌ها بیشتر است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: شرکت سیلیکون متال اولین واحدی در این بخش بوده که در داخل کشور شروع به احداث کرده است.

وی تصریح کرد: شرکت سیلیکون متال در حال حاضر دارای پیشرفت خوبی است که با راه‌اندازی این واحد می‌توان از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: همچنین شرکت سیلیکون متال می‌تواند در بحث انتقال تکنولوژی و محصول تولیدی به خارج از کشور مؤثر باشد.

کشاورز اضافه کرد: برای رفع مشکلات مالی این شرکت اقداماتی صورت گرفته و طبق پیش‌بینی‌ها در بهمن‌ماه شاهد بهره‌برداری فاز اول این پروژه هستیم.

وی بیان کرد: هرچه بتوان از تکنولوژی جدید در بحث انرژی استفاده کرد می‌توان به انرژی‌های پاک دست پیدا کرد که علاوه بر اینکه شرایط زیست‌محیطی خوبی خواهد داشت قیمت خوبی هم دارد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: این‌گونه تکنولوژی‌های جدید در فعالیت اقتصادی و زندگی مردم نیز مؤثر است.

با توجه به افزایش روز افزون تقاضای انرژی پاک (انرژی خورشیدی) و افزایش استاندارهای زندگی، همچنین رشد روزافزون صنایع برپایه سیلیکون، ضرورت وجود تولید سیلیکون متال اجتناب‌ناپذیر است. جایگزین کردن انرژی خورشیدی به‌عنوان عظیم‌ترین منبع انرژی پاک و ارزان در جهان و استفاده از مواد اولیه بر مبنای سنگ سیلیس در صنعت باعث شد که مطالعات تحقیقاتی در زمینه تولید مواد اولیه سلول‌های خورشیدی و صنایع مرتبط و سپس تولید سیستم‌های فتوولتاییک آغاز شود مجموعه عظیم کارخانجات تولید سیلیکون متال و سلول‌های خورشیدی علاوه بر جلوگیری از خروج ارز اشتغال‌زایی فراوان ایجاد خواهد کرد امید می‌رود هرسال شاهد احداث و راه‌اندازی این‌گونه صنایع در لرستان و شهرستان بروجرد باشیم.
تاریخ انتشار : شنبه ۳ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۲۷
کد مطلب: 57865
 
مرجع : خبرگزاری ايسنا