گروه صنایع معدنی سیمان
 
قطعی برق علت التهاب در بازار سیمان
تولید سیمان نصف شد
گروه صنایع معدنی >سیمان - دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اظهار داشت: میزان نیاز سیمان در این وقت از سال ماهانه 5.5 تا 6 میلیون تن است که کارخانجات تولید می‌کنند. با توجه به مذاکراتی که با مدیران کارخانجات کردیم برآورد ما این بود که میزان تولید سیمان اکنون به حدود 2.5 تا 3 میلیون تن رسیده است.
 
به گزارش ماین نیوز، عبدالرضا شیخان در مورد مشکل کمبود و گرانی سیمان در بازار اظهار کرد: در بخشی از سیستم کارخانجات سیمان یعنی در بخش کوره، سوخت مصرف می‌شود اما همه ماشین‌آلات باید با برق کار کند. اگر برق قطع شود ماشین‌‌آلاتی مانند سنگ‌شکن، آسیاب‌ها، کوره و... همه از کار می‌افتند. در این شرایط میزان برق کارخانجات سیمان را 90 درصد کاهش داده و به 10 درصد رسانده‌اند که تقریبا فقط کفاف روشنایی را می‌دهد.

وی افزود: شرکت‌هایی که کلینکر نداشتند، نتوانستند سیمان تحویل دهند. سیمانی هم که این روزها در بازار عرضه می‌شود توسط کارخانه‌هایی است که کلینکر داشتند و توانستند شبانه آسیاب‌ها را راه‌ بیاندازند و سیمان تولید کنند. اما بیشتر کارخانجات کلینکر نداشتند و کمبودی که در بازار سیمان ایجاد شد، دقیقا به علت مسئله برق بود.

شیخان تصریح کرد: سال گذشته هم در بهمن‌ ماه برق به مدت 20 روز قطع شد، تنشی که به خاطر آن به وجود آمد تا اردیبهشت ماه ادامه داشت. سپس بازار به تعادل رسید و می‌توان گفت قبل از قطعی برق در سه ماهه اول سال علاوه بر اینکه توزیع خوبی داشتیم قیمت سیمان هم به طور میانگین 31 تا 33 هزار تومان در بازار بود. با قطعی برق کمبود شدیدی ایجاد و عده‌ای دلال هم از این آب گل‌آلود ماهی گرفتند، کارخانجات هم تولیدی نداشتند که در بازار عرضه کنند.

وی اضافه کرد: اگر کارخانجات سیمان نتوانند تولید کنند، متضرر می‌شوند. هزینه‌های دستمزد و ماشین‌آلات و ... باید به نحوی پوشش داده شود. قرار بود که در این تعطیلات به کارخانه‌ها برق 100 درصدی بدهند اما هنوز این اتفاق نیافتده است. این امکان‌پذیر نیست که یک روز بگویند روشن کنید و روز دیگر بگویند خاموش کنید. کوره دست کم باید از 24 ساعت قبل روشن شود و به آن بار داده شود. کوره هم تولید کلینکر می‌کند، وقتی کلینکر نباشد سیمان هم نیست. بنابراین مشکل عمده در کمبود سیمان قطعی برق بوده است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به زیان‌هایی که تولیدکنندگان متحمل شده‌اند گفت: همه ماشین‌آلات نیاز به برق دارند. در کارخانجات سیمان قسمت تاسیسات برق از یک اهمیت ویژه برخوردار هستند و حتی این قسمت را ایزوله می‌کنند که گرد و خاک باعث آسیب به برق نشود. چراکه این اتفاق آسیب زیادی به ماشین‌آلات می‌زند. در این مدت قطعی برق میزان خسارت به ماشین‌آلات و تجهیزات بسیار زیاد بوده است. در حال برآورد هستیم که چه میزان از محل ماشین‌آلات، هزینه‌ها، عدم فروش سیمان و... زیان دادیم، دولت باید این خسارت را پرداخت کند.

وی خاطرنشان کرد: صنعت سیمان تا آنجا که توانسته با وزارت نیرو همکاری کرده، هر سال هم همین کار را کردیم و تا جایی که می‌شد مصرف برق خود را کاهش دادیم، اما نمی‌توانیم کوره را خاموش کنیم.

شیخان در پاسخ به سوالی پیرامون میزان کاهش تولید سیمان بیان کرد: میزان نیاز سیمان در این وقت از سال ماهانه 5.5 تا 6 میلیون تن است که کارخانجات تولید می‌کنند. با توجه به مذاکراتی که با مدیران کارخانجات کردیم برآورد ما این است که میزان تولید سیمان اکنون به حدود 2.5 تا 3 میلیون تن رسیده است.

وی افزود: شنیده‌های ما از بازار این است که سیمان را پاکتی 70 هزار تومان می‌فروشند، این موارد نیاز به نظارت دارد، قیمت کارخانه که همان قیمت مصوب فروردین‌ماه است، این سیمان 70 هزار تومانی را از کجا تهیه کرده‌اند؟ این موارد قابل بررسی و بازرسی است و دستگاه‌های نظارتی اگر کمی فعال‌تر در این مورد کار کنند، احتمالا بتوانند کمی اوضاع را کنترل کنند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در مورد اینکه گفته می‌شود شب‌ها برق کارخانه‌های سیمان تامین می‌شود گفت: شب‌ها میزان برق را به 70 تا 100 درصد افزایش می‌دهند، ولی باید کلینکر باشد که در آسیاب برسند، کلینکر هم از کوره به دست می‌آید که از 24 ساعت قبل باید آن را با مراحل زیادی روشن کرد. اگر شب کوره را روشن و صبح خاموش کنند کوره و سرمایه عظیمی از این کارخانجات از بین می رود، این موضوع امکان‌پذیر نیست. بیشتر کارخانجات که از قبل کیلنکر ندارند از زمان شب هم نمی‌توانند استفاده کنند.

وی در ادامه خاطرنشان ساخت: مشکلات برق کشور را می‌فهمیم اما باید برنامه وجود داشته باشد، برای مثال بگویند به مدت یک هفته برق را به صورت پایدار به کارخانجات می‌رسانند. قرار هم بر این بود که تا آخر تیرماه به ما برق پایدار بدهند. وضعیت فعلی آسیب زیادی به کارخانجات و بازار می‌زند، التهابات بازار را چند برابر می‌کند، به هر میزان که بتوانیم روی برنامه کار کنیم مشکلات کمتر می‌شود.
تاریخ انتشار : شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۲۶
کد مطلب: 57217
 
مرجع : خبرگزاری ایلنا