گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
کشاورز در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
افزایش تعرفه اکتشاف با هدف جلوگیری از رکود محدوده‌های معدنی
گروه اكتشاف و زمين شناسي - مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت هدف از افزایش تعرفه اکتشاف در سال 1393 را جلوگیری را از راکد ماندن محدوده‌های معدنی دانست.
اسدالله کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز درباره اظهارات اخیر اعضای کمیته اکتشاف خانه معدن مبنی بر اینکه افزایش تعرفه اکتشاف در سال 1393 سرمایه گذاران بخش معدن را فراری می دهد، توضیح داد: هدف اصلی از افزایش تعرفه اکتشاف در سال آینده جلوگیری از دلالی محدوده های معدنی و همچنین راکد نماندن این محدوده ها است. متقاضیان می توانند به جای گرفتن محدوده های بزرگ و بلوکه کردن آنها، محدوده های کوچک را درخواست کنند.

او در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما افزایش تعرفه اکتشاف در سال 1393 باعث کاهش سرمایه گذاری در بخش معدن نخواهد شد؟ گفت: به نظر من چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. در عرف دنیا نیز چنین چیزی وجود دارد و افزایش تعرفه اکتشاف در نهایت باعث می شود تا سرمایه گذاران واقعی وارد بخش معدن شوند.

کشاورز افزود: برای سال آینده تعرفه اکتشاف برای هر کیلومتر مربع 2 میلیون تومان تعیین شده است این در حالی است که در برخی از کشورهای دنیا بابت هر کیلومتر مربع تا 500 دلار نیز دریافت می شود.

مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره وضعیت پهنه بندی معدنی کشور نیز توضیح داد: در برخی از استانهای کشور اصلا پهنه بندی معدنی وجود ندارد و در مابقی استانها نیز پهنه های معدنی به حداکثر 20 درصد رسیده است.

پیشتر جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته بود: "تلاش ما بر اين است تا همه پهنه‌بندي معدني کشور و برخي امتيازاتي که در اين حوزه وجود داشت، لغو شود تا همه سرمايه‌گذاران علاقمند بتوانند از موقعيت پيش آمده استفاده کنند. استانها نيز مي توانند فقط يک تا دو پهنه معدني را بلوکه‌بندي کنند و واگذاري به بخش خصوصي نبايد از 20 درصد مساحت استانها تجاوز کند."

به گزارش ماین نیوز، براساس تبصره 2 ماده 6 قانون معادن متقاضیان پروانه اکتشاف موظفند در زمان تعیین و تحویل محدوده بلامعارض، مبلغی را براساس تعرفه ای که سالانه از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد می شود و در شورای عالی معادن به تصویب می رسد پرداخت نمایند.

همچنین براساس تبصره 3 ماده 6 قانون معادن دارندگان پروانه اکتشاف به استثناء مالک یا مالکان شخصی در ملک خود یا موقوفات موظفند از زمان صدور پروانه اکتشاف، سالانه به ازاء هر کیلومتر مربع از محدوده اکتشافی، مبلغی را به دولت پرداخت نمایند. میزان این مبلغ هر سال به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و تصویب شورای عالی معادن تعیین می شود.

تبصره 4 ماده 6 قانون معادن نیز تصریح کرده که درآمدهای ناشی از اجرای تبصره های 2 و 3 این ماده به حساب خزانه داری کل واریز و معادل آن در بودجه سالانه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای توسعه معادن با اولویت اکتشاف منظور می گردد.

در خصوص درخواست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت دایر بر اعلام تعرفه سالانه و مبالغ مربوط به تبصره های 2 و 3 ماده 6 قانون معادن برای سال 1393، پس از بررسیهای کارشناسی رای شورای عالی معادن به شرح زیر صادر و اعلام شد:

1) تعرفه مربوط به تعیین و تحویل محدوده های بلامعارض برای سال 1393 (موضوع تبصره 2 ماده 6 قانون معادن) مبلغ 10 میلیون ریال تعیین و مصوب شد.

2) در خصوص تبصره 3 ماده 6 قانون معادن، مبالغ مربوط جهت صدور پروانه اکتشاف به ازاء هر کیلومتر مربع از محدوده برای سال 1393 طبق جدول زیر تعیین شد و به تصویب رسید.

گروه مواد معدنی123456
مبالغ مربوط به ازاء هر کیلومتر مربع (میلیون ریال)505050302520

3) برای تمدید پروانه های اکتشاف مبالغ مربوطه 20 درصد بالاتر از نرخ روز تعیین شده جهت صدور پروانه اکتشاف (1.2 برابر مبالغ مذکور در بند 2 ) تعیین شد.

4) معاونت امور معادن و صنایع معدنی سازوکارهای لازم را جهت وصول مبالغ مذکور معمول نماید.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۱۲
کد مطلب: 5193
 
۴ نظر
 


یار
وقتی معدندار را بی عقل تجسم میکنید .مثل اینه بگی برا اینکه مسکن از رکود بیاد بیرون هر متر دو میلیون میگیریم مسخره نیست .تکلیف بدبختهای که توی پروانه اکتشاف بودن و میلیونها خرج کردن چیه ؟در دولت قبل معادن پولساز بودند اما وقتی اقای روحانی میگوید معادن در وضع مناسبی هست میخوام سرمو به دیوار بکوبم مرد حسابی 23سال است معدنکارم اخر سال 91 چهار محدوده ثبت کردم اینقدر جابجایی شد تا اقای وزیر قانون جدید وضع کرد تا معدنکار با خاک کوچه یکی بشه 120 میلیون خرج کردم چهارتا خانواده همه داراییشونو دادن حالا میگن باید برا هر کیلومتر 2دو میلیون بدی یعنی در حدود 320 میلیون تومن حالا موندم محدوده باطل میشه چون توانشو ندارم.پولی که دادم بباد رفت و عمری که صرف کردم.ایا یک معدن تا به بهره برداری نرسیده باید اینجوری نقره داغش کرد خوب بگید سیاست دولت نابودی معدنکاره.خواهشا دیگه نگید معادن در بهترین وضعه.جواب زندگی مارو کی میده. دربدریها تو بیابونا رفتن هزار کیلومتر برا یه امضا و هزار دربدری دیگه اقای نعمت زاده عجب فکری کردی برا نابودی معدندار.کدوم کشور برا تولید در مرحله اکتشاف اینکارو میکنه؟این قانونارو کی پیش پاهات میذاره؟الان جواب امثال من که همه زتدگیشونو بباد دادی چیه؟ (817)
۱۳۹۳-۰۷-۲۷ ۰۲:۱۲:۳۲
 
غربت
من به یه عنوان یک کارشناس معدن کاملا با گرانی تعرفه ها موافقم. تو سالهای گذشته اغلب ثبت محدوده واسطه ای برای دلالی و واسطه گری شده بود. طرف درخواست صدور پروانه رو قبل از صدور پروانه اکتشاف قولنامه کرده بود. الان تفاوتش اینه که هر کی واقعا کننده کار هست میاد جلو. شمایی که چهارتا محدوده ثبت کردی کدومشو میخاستی کار کنی. معدن سرمایه میخاد اگه داری بسم اله یه محدوده رو بچسب و بقیه رو انصراف بده. تازه یک شخص حقیقی در یک زمان بیشتر از یک پروانه اکتشاف نمیتونه داشته باشه. شما حتما به اسم خونوادت گرفتی . همین کار نوعی دور زدن قانونه. (1548)
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۱۹:۵۲:۲۰
 
غربت
تازه تعرفه هزینه عملیات به ازای هر کیلومتر مربعه اختیار با خود شماست میتونی درخواست کاهش محدوده بدی اونجایی که بنظرت ماده معدنی رخنمون نداره رو حذف کن. اخه 4 تا محدوده با مساحت 160 کیلومتر مربع در جمع میخای تصرف کنی . بله دیگه که باید اینقد پول بدی. عزیزان معدن دار بعضا فکر میکنند که پروانه بهره برداری سند ملکیه در صورتیکه پروانه بهره برداری قرارداد اجاره بین شما و دولته (1549)
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۱۹:۵۸:۴۴
 
اکتشاف معدن
دست شما درد نکنه با این قانوناتون!! حالا این نوننش تو جیب ما میره یا شما! زحمت کشیدید (1452)
۱۳۹۴-۰۲-۱۲ ۰۰:۱۳:۴۲