گروه صنایع معدنی
 
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن و كشاورزي ايران:
تنها ۹ درصد توليد جهاني در دست كشورهاي عضو OIC است
گروه صنایع معدنی - رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن و كشاورزي ايران گفت: اتخاذ سياستهاي توسعه پايدار، تسهيل مقررات ،كم كردن موانع و بروكراسي‌هاي غيرضروري در فعاليت‌هاي تجاري، ايجاد فضاي سياسي مساعد براي نشاط و فعاليت اقتصادي را از وظايف بزرگ دولت و خواسته بخش خصوصي همه كشورها عنوان كرد.
 
به گزارش ماین نيوز؛ محمد نهاونديان در چهاردهمين نمايشگاه تجاري كشورهاي عضو سازمان همكاري‌هاي اسلامي گفت: ۲۱% جمعيت جهان در اختيار كشورهاي عضو OIC است و اين درحالي است كه تنها ۹% توليد جهاني از آن اين كشورها است.
وي همچنين سهم اين كشورها را از تجارت جهاني ۵/۵% عنوان كرد و افزود: اين نشان ميدهد كه فاصله بالقوه ها بالفعل‌ها زياد است لذا بايد نقش دولت و بخش خصوصي در هدف‌گذاري توسعه پايدار باز تعريف شود.

نهاونديان ادامه داد: از آنجا كه وظيفه بخش خصوصي تجهيز و مديريت منابع است و كشورهاي عضو OIC بيش از ۷۰ درصد منابع انرژي جهان را در اختيار دارند اين سرمايه عظيم براي ايجاد فرصتهاي اشتغال بايد بكار گرفته شود.

وي تاكيد كرد: جزء با افزايش بهره‌وري در اقتصاد رقابتي ،توجه به تحقيق وتوسعه و ارتباط با دانشگاه‌ها ، نميتوانيم
وظيفه بخش خصوصي تجهيز و مديريت منابع است و كشورهاي عضو OIC بيش از ۷۰ درصد منابع انرژي جهان را در اختيار دارند
به جايگاه خود دست يابيم.
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تصريح كرد: اتاق بازرگاني خانه بخش خصوصي است و نقطه پيوند است و اتاقها اگر توانمند نشوند خلا ارتباط در اقتصاد پر نمي شود.

وي با اشاره به تشكيل شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي افزود: پيوند دولت و بخش خصوصي در بسيار از كشورها عميق و دوسويه نيست اما در كشور ما اين تبديل به قانون شده است و شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي با همراهي نمايندگان هر دو هفته يكبار تشكيل جلسه ميدهند .
به گفته وي جاي چنين ارتباطي در سطح كشورهاي اسلامي نيز خالي است.

نهاونديان گفت: در بين كشورهاي اسلامي با چند اقدام جدي پيگيري شود چراكه تجار به سهولت نمي‌توانند به كشورهاي هم سفر كنند و هنوز تسهيل لازم براي تجار درOIC وجود ندارد.
نهاونديان ادامه داد زماني ميتوانيم از تسهيل تجارت حرف بزنيم كه هر تاجر مسلمان بتواند كارش را به سهولت انجام دهد درحالي كه هنوز نتوانسته‌ايم ويزاي تجاري را محقق كنيم و روابط بانكي مستقيم بين كشورها برقرار كنيم.
ضرورت تقويت و توانمندي سازي حضور بانوان بازرگان در اقتصاد ديگر مطلبي بود كه نهاونديان به آن اشاره كرد و گفت : اين حركت يكي از بالقوه‌هاي عظيمي است كه از سوي مجمع تجاري شروع شده و اميدواريم كه مورد حمايت جدي و واقعي قرارگيرد تا از اين طريق شاهد رشد اقتصاد كشورهاي اسلامي باشيم.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۴
کد مطلب: 318