گروه معادن سنگ آهن
 
یک استاد دانشگاه:
اخذ عوارض از صادرات سنگ آهن به منظور توسعه زیر ساختهای معادن است
گروه معادن >سنگ آهن - یک استاد دانشگاه امیرکبیر معتقد است: دولت با برنامه اخذ عوارض از صادرات سنگ آهن به دنبال توسعه زیرساخت ها در معادن است و نبود منابع لازم مانع توسعه فعالیت در این بخش خواهد شد.
به گزارش ماين نيوز، فیروز علی نیا اظهار داشت: دولت یازدهم برنامه رشد جهشی در فعالیتهای معادن وصنایع معدنی را دنبال می کند و تحقق این هدف نیاز به سرمایه گذاری لازم در زیرساخت ها دارد.

وی افزود: براساس سند چشم انداز 1404 تولید فولاد کشور امسال باید به رقم 30 میلیون تن می رسید، اما آمارها نشان می دهد قرار است تا پایان امسال به حدود 15 میلیون تن تولید فولاد برسیم.

وزارت صنعت، معدن و تجارت بتازگی اعلام کرد، طی 9 ماهه منتهی به آذر ماه سال جاری تولید فولاد خام کشور با رشد 6 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 11میلیون و 907 هزار تن رسید.

تولید محصولات فولادی نیز طی 9 ماه منتهی به آذرماه سال جاری، توسط بخش دولتی و خصوصی به 12 میلیون و 560 هزار تن رسید.

علی نیا تصریح کرد: صادرات سنگ آهن بدون فرآوری، موجب می شود که کشور واردکننده از ارزش افزوده آن بهره گیری کند و در عین حال به رشد اشتغال آن کشور کمک شود.

استاد دانشکده معدن دانشگاه امیرکبیر اظهار داشت: صادرات بی رویه مواد معدنی خام از جمله سنگ آهن به زیان اقتصاد کشور است و سیاست اخذ عوارض صادراتی از ابتدای سال 1393 در حقیقت اقدامی به منظور صیانت از معادن سنگ آهن کشور محسوب می شود.

وی خاطرنشان ساخت: چین امروز از واردات سنگ آهن کم عیار ایران بهره می گیرد و با پرعیار ساختن آن علاوه بر ارزش افزوده، زمینه رشد تولید فولاد خود را فراهم می سازد.

علی نیا گفت: چنانچه نیاز کشور در بخش فولادسازی مورد توجه قرار گیرد و آینده نگری داشته باشیم، تلاش خود را بر روی بهره گیری از ارزش افزوده هرچه بیشتر مواد معدنی به ویژه سنگ آهن متمرکز می سازیم و از صادرات خام آن اجتناب می کنیم.

وی بر لزوم تدوین برنامه بلندمدت در بخش صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد و گفت: مسئولان باید نسبت به پیاده سازی و اجرای برنامه های مصوب با جدیت برخورد کنند و تغییر مکرر برنامه ها برای جامعه هدف نفعی نخواهد داشت.

استاد دانشگاه امیرکبیر یادآور شد: چندی پیش مجتمع سنگ آهن چادرملو (یزد) اعلام کرد، ظرف 6 سال آینده ذخیره سطحی و قابل برداشت این واحد معدنی به اتمام خواهد رسید، بنابراین ذخایر معدنی کشور تمام شدنی نیست و نباید با بهای نازل آن را به شکل خام به خارجی ها فروخت و بدون حساب در این بخش عمل شود.

وی خاطرنشان ساخت: براساس اطلاعات موجود ایران تنها کشوری است که سنگ آهن با عیار پائین به بهای نازل به چین صادر می کند و سایر کشورها با فراوری لازم، ارزش افزوده آن را مورد توجه قرار می دهند و استفاده می برند.

علی نیا ضعف ارتباط صنعت با دانشگاه را یادآور شد و گفت: امروز پروژه های بخش صنعت و معدن با بهره گیری از توانمندی تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه ها می تواند به تولید کشور کمک کند و تاکنون حلقه اتصال مستحکمی در این زمینه را مشاهده نمی کنیم.

آمارها نشان می دهد طی 9 ماهه 1392 در مجموع 16 میلیون و 143 هزار تن سنگ آهن هماتیت دانه بندی به ارزش یک میلیارد و 44 میلیون دلار صادر شد.

قرار است از ابتدای سال 1393 به میزان 10 درصد ارزش سنگ اهن صادراتی، عوارض اخذ شود.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۷
کد مطلب: 2990
 
۱ نظر
مرجع : خبرگزاری ايرنا
 


کامران وکیل
آنکه به ما ....، کلاغ ....! (47)
۱۳۹۲-۱۱-۱۵ ۱۴:۵۴:۳۳