گروه معادن ساير حوزه ها
 
هشتم تا دهم بهمن‌ماه امسال
همایش بلورشناسی و کانی‌شناسی ایران در شیراز برگزار می‌شود
گروه معادن >ساير حوزه ها - بیست و دومین همایش بلورشناسی و کانی‌شناسی ایران، هشتم تا دهم بهمن‌ماه امسال در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.
 
به گزارش ماین نیوز، دبیر اجرایی همایش بلورشناسی و کانی‌شناسی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این همایش هرساله در یک دانشگاه کشور برگزار می‌شده و امسال در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.

علی‌اصغر شرفی افزود: شرکت‌کنندگان از اساتید و پژوهشگران برجسته کشور دانشگاه شیراز و دانشگاه‌های کشور در راستای رشد صنعت گوهرسنگ‌ها در این همایش شرکت می‌کنند.

فارس می‌تواند قطب گوهرسنگ‌های ایران باشد

دبیر علمی همایش بلورشناسی و کانی‌شناسی نیز در این جلسه بیان کرد: فارس قابلیت تبدیل به قطب گوهرسنگ‌های ایران را دارد و این رشته می‌تواند اشتغال‌زایی بالایی ایجاد کند.

دکتر بیژن اعتمادی افزود: صنعت گوهر‌سنگ‌ها میلیاردها دلار گردش مالی دارد که ما در ایران با وجود فعالیت‌هایی که دانشمندان ما از قبیل ابوریحان و بوعلی در این زمینه داشته‌اند، از آن بی‌بهره هستیم.

وی اضافه کرد: در سه سال گذشته آموزش کاربردی این صنعت را در جهاد دانشگاهی آغاز کردیم و علاوه بر آن موزه گوهرسنگ‌ها در باغ ارم و کارگاه الگوی کاربردی صنعت گوهرسنگ‌ها نیز در شیراز راه‌اندازی شده است.

اعتمادی تصریح کرد: این صنعت در جایی رشد می‌کند که مراکز گردشگری در کنار آن وجود داشته باشد.

وی بیان کرد: در گذشته گوهرسنگ‌ها در میان طبقات ویژه اجتماع مطرح بود اما اکنون در تمام اقشار جامعه علاقه‌مندان زیادی برای این صنعت وجود دارد.

اعتمادی ابراز داشت: علم جدید نتوانسته خواص متافیزیکی گوهر سنگ‌ها را ثابت کند اما چیزی که ثابت نشده را نمی‌توان رد کرد.

به گفته وی، شهرک‌های صنعتی گوهر‌سنگ‌ها در جهان، شرایط فرهنگی نظیر فارس دارند که فارس پل ارتباطی با کشورهای عربی نیز هست.

وی با بیان این که درصدد راه‌اندازی رشته گوهرشناسی و پذیرش دانشجو در این زمینه هستیم، گفت: با وجود حدود 300 نوع گوهرسنگ که در ایران موجود است کشور ما سهم بسیار ناچیزی در بازار جهانی این صنعت دارد.

نبود آموزش علت عدم موفقیت سرمایه‌گذاری‌ استان‌های دیگر کشور

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شیراز در پاسخ به خبرنگار فارس در مورد علت ناموفق بودن سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در این صنعت در استان‌های دیگر کشور، افزود: راه میانبر در این صنعت جواب نمی‌دهد چنانکه برخی شهرها آموزش فنی حرفه‌ای سرمایه‌گذاری کرد و موفق نبودند چرا که صنعت گوهرسنگ‌ها آموزش کاربردی صحیح نیاز دارد.

اعتمادی عنوان کرد: ما در فارس 2 هزار گهرتراش داشتیم و اکنون تعداد انگشت‌شماری باقی مانده‌اند که با فلاکت زندگی می‌کنند چون با علم روز گوهرشناسی آشنا نیستند.

وی متذکر شد: در فنی حرفه‌ای مستقیم وارد تراش شدند و تراش بدون گوهرشناسی یعنی هدر دادن سرمایه، چرا که بیشترین وقت را باید صرف آموزش کرد و بعد وارد تراش شد.

اعتمادی ادامه داد: اگر گوهر سنگی در جهت نامناسب تراشیده شود ارزش آن به صفر تقلیل پیدا می‌کند.

شهرک گوهرسنگ به جای همدان باید در فارس ایجاد می‌شد


وی یادآور شد: در حال حاضر چند مرکز در کشور در این زمینه فعال شده، در همدان یک شهرک گوهرسنگ ایجاد شده و موفق خواهد شد اگر چه من اعتقاد دارم باید این شهرک در فارس باشد.

این مقام مسئول با تاکید بر این که در راه‌اندازی هر صنعت باید به فرهنگ بومی مناطق توجه کرد، اظهار داشت: در برخی استان‌ها این هماهنگی ندارد.

این محقق دانشگاهی در این زمینه مثالی ذکر و خاطرنشان کرد: در ایران کوارتز بنفش را به عنوان باطله دور می‌ریزند در حالی که برخی کشورها آن را صادر می‌کنند.

اعتمادی در مورد همایش بلورشناسی و کانی‌شناسی که هشتم تا نهم بهمن برگزار می‌شود، نیز بیان کرد: انجمن بلورشناسی و کانی‌شناسی متولی برگزاری هر ساله این برنامه است و سال گذشته حدود 500 مقاله ارائه شده بود که 120 مقاله از میان مقالات انتخاب و ارائه شد.

وی تصریح کرد: امسال برآورد می‌کنیم تعداد مقالات تا دو برابر شده و تعداد شرکت‌کنندگان تا 800 نفر برسد.

مسئول هماهنگی داخلی بیست و دومین همایش بلورشناسی و کانی‌شناسی ایران نیز در این نشست گفت: این همایش در راستای تبادل‌نظر پژوهشگران و متخصصین و آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی و عملی در زمینه بلورشناسی، کانی‌شناسی و گوهرها در ایران و جهان برگزار می‌شود.

علی فقیه افزود: در حاشیه این همایش کارگاه، نمایشگاه و بازدیدهای علمی مرتبط از جزیره قشم و هرمز در زمینه گوهرسنگ‌ها و کانی‌ها برگزار می‌شود.

رشد و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی بلورها، روش‌های نوین پراش پرتو ایکس و نوترونی، ساختارهای بلوری و روش‌های تعیین ساختاری بلوری، کانی‌شناسی پزشکی، ساختار و کاربرد کانی‌ها، ابر رسانه‌ها، بلورهای مایع و نانوبلورها، ارزیابی، بهسازی و ساخت گوهرها، کارآفرینی و تجارت گوهرها، زمین‌شناسی و زمین‌شیمی گوهرها محورهایی بود که وی برای این همایش برشمرد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۳
کد مطلب: 15146
 
مرجع : فارس