گروه صنایع معدنی فولاد
 
شريفي اعلام كرد:
اقتصاد مقاومتي راهبرد اصلي فولاد خوزستان
گروه صنایع معدنی >فولاد - مديرعامل شركت فولاد خوزستان، گفت: اقتصاد مقاومتي به عنوان راهبرد اصلي شركت فولاد خوزستان در تمام برنامه‌هاي توليد و توسعه است كه منجر به رشد 63 درصدي توليد در اين شركت شد.
 
به گزارش ماين نيوز، عبدالمجيد شريفي اظهار داشت: اقتصاد مقاومتي به عنوان راهبرد اصلي اين شركت در تمام برنامه‌هاي توليد و توسعه است و رشد 63 درصدي توليد طي سال هاي 86 تا 92 و همچنين رشد 72 درصدي سرانه توليد طي شش سال گذشته در اين كارخانه، براساس رهنمودهاي ارزشمند مقام معظم رهبري در هر سال حاصل شده است. وي ادامه داد: با توجه به اين موضوع كه رهبر معظم انقلاب سال 1393 را سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي نام گذاري فرمودند، اميدواريم شركت فولاد خوزستان كه دوران سختي را در طول جنگ تحميلي گذرانده و ظرفيت توليد خود را از يك و نيم ميليون تن در سال 1368 به بيش از سه ميليون و ششصد هزار تن در سال 92 رسانده، همچنان با التزام ويژه به اين رهنمود خردمندانه، مسير تعالي را به سوي توسعه، تا تحقق ظرفيت پنج ميليون تن در سال 1395 دنبال كند.

اين مقام مسئول در شركت فولاد خوزستان، با اشاره به اينكه شش سال پيش سرانه توليد در اين شركت 278 تن به ازاي هر نفر بود، تصريح كرد: با تلاش مضاعف كاركنان و اصلاح خطوط و روش هاي توليد، در سال 92 اين سرانه به 479 تن به ازاي هرنفر ارتقاء يافت. شريفي افزود: در اين مدت بدون افزايش تعداد كوره ها، در مجموع يك ميليون و 376 هزار تن در زير سقف به ظرفيت توليد شركت اضافه شده است.

لازم به ذكر است شركت فولاد خوزستان بزرگترين عرضه كننده شمش فولاد در كشور است كه در سال 1368 با حضور مقام معظم رهبري در زمان رياست جمهوري ايشان رسما افتتاح شد.

وي بيان داشت: توسعه اين كارخانه در سال هاي اخير، طي سه مرحله صورت گرفته كه هر سه فاز افزايش ظرفيت آن تا به امروز، در زير سقف و بدون افزودن خطوط جديد به بهره برداري رسيده است (فاز سوم به بهره برداري نرسيده).

استراتژي فولاد پايدار در فولاد خوزستان

مديرعامل اين شركت اضافه كرد: استراتژي فولاد خوزستان، كسب موفقيت هاي ملي همراه با ايفاي مسئوليتهاي اجتماعي در خوزستان است. اين شركت خود را ملزم به ايفاي مسئوليت هاي اجتماعي در قبال استان خوزستان مي داند. استراتژي فولاد پايدار از برنامه هاي بلندمدت شركت است كه هم به محيط زيست و هم به ايفاي مسئوليت هاي اجتماعي كمك مي كند تا پايداري سودآوري براي اين بنگاه عظيم تضمين شود.

وي خاطرنشان كرد: شركت فولاد خوزستان علاوه بر اهداف توليدي و صنعتي خود كه در مسير دستيابي به خودكفايي صنعتي و كاهش وابستگي كشور به محصول استراتژيك فولاد است، گام هاي بلندي نيز در ارايه خدمات اجتماعي، فرهنگي، درماني و زيست محيطي به استان به ويژه به كلانشهر اهواز برداشته كه از جمله افتخارات اين شركت در سال هاي گذشته است.

شريفي، با بيان اينكه شركت فولاد خوزستان به عنوان يكي از شركت هاي ريشه دار و مردمي استان خوزستان همواره مورد توجه و احترام آحاد مردم استان بوده، گفت: بر خود مي باليم كه به چنين اعتمادي از سوي مردم قدرشناس خوزستان دست يافته ايم.

اين اعتماد پشتوانه اصلي در تعريف و اجراي طرح‌هايي بوده است كه اين شركت افتخار اجراي آنها را در راستاي مسئوليتهاي اجتماعي خود نسبت به مردم خوب استان و اهواز دارد.

نگاه متعهدانه فولاد خوزستان به محيط زيست

مديرعامل شركت فولاد خوزستان اضافه كرد: در راستاي استقرار نظام مديريت زيست محيطي در اين شركت، تاكنون عمليات اجرايي 73 پروژه كنترل آلودگي با سرمايه گذاري بيش از يك هزار و 211 ميليارد ريال تكميل شده و هم اكنون نيز 12 طرح ديگر با هزينه بالغ بر 285 ميلياردريال در دست اجراست كه گام بسيار ارزشمندي در زمينه بهبود عملكرد زيست محيطي شركت فولاد خوزستان به حساب مي‌آيد.

وي ادامه داد: يكي از مهم‌ترين برنامه‌هاي زيست محيطي انجام شده در فولاد خوزستان احداث تصفيه خانه پساب صنعتي است. اين واحد در مجاورت ضلع شركت واقع شده و ظرفيت آن در فاز اول معادل سه هزار مترمكعب در ساعت است كه در قالب دو مدل مجزا طراحي و اجرا شده است.

اين مقام مسئول در شركت فولاد خوزستان خاطرنشان كرد: خروجي اين واحد از نظر كيفي كاملا با استانداردهاي سازمان حفاظت محيط زيست ايران جهت آبياري فضاي سبز يا تخليه در آب هاي سطحي منطبق است. همچنين متخصصان شركت فولاد خوزستان به منظور حفاظت از رودخانه كارون، پروژه اي منحصربه فرد را تعريف و براي اولين بار در كشور اجرا كرده اند كه با هزينه 31 ميليارد ريال و 754 هزار يورو در سال گذشته با حضور وزير صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد.

به گفته شريفي، اين پروژه پساب حاصل از تصفيه خانه آب شركت فولاد خوزستان را تصفيه كرده و از بازگشت پساب آلوده به كارون جلوگيري مي كند.

وي، اذعان داشت: از ديگر اقدامات زيست محيطي فولاد خوزستان مي توان توسعه شبكه پايش و بانك اطلاعات زيست محيطي اشاره كرد. اين سيستم شامل شبكه اي از ايستگاه ها و تجهيزات پايش ذرات معلق و گازهاي آلاينده در هواي آزاد و خروجي واحدهاي توليدي و نيز سيستم پايش پساب خروجي از تصفيه خانه پساب صنعتي است.

توسعه فضاي سبز

مديرعامل شركت فولاد خوزستان، با اشاره به اينكه اين شركت، درحوزه فضاي سبز نيز تلاش هاي گسترده اي انجام داده است، خاطرنشان كرد: در راستاي اين اقدامات، سرانه فضاي سبز شركت فولاد خوزستان، 495 مترمربع ارتقا يافته است. وي بيان داشت: در همين خصوص، فضاي سبزي معادل پنج برابر الزامات قانوني يعني در حدود 495 هكتار در اطراف شركت ايجاد شده و نگهداري مي شود كه باعث ايجاد حائلي مفيد و طبيعي براي سايت صنعتي گشته و در ايام مختلف بسياري از شهروندان عزيز خوزستاني از آن استفاده مي كنند.

افتتاح پروژه غبارگير كوره شماره يك بخش فولادسازي، گامي مهم در بهبود استانداردها

شريفي همچنين افتتاح پروژه غبارگير كوره شماره يك بخش فولادسازي كه با هزينه اي بالغ بر يكصد ميليارد ريال و در مدت 29 ماه اجرا گرديد را گامي مهم در بهبود استاندارهاي زيست محيطي اعلام كرد و گفت: با بهبره برداري از اين پروژه، ظرفيت كنترل و جمع آوري آلاينده هاي موجود در گازهاي خروجي از كوره شماره يك فولادسازي را به يك ميليون و 400 هزار مترمكعب در ساعت افزايش داده است.

وي خاطرنشان كرد: افتتاح اين پروژه يكي از قدم‌هاي مهم و موفقيت آميز شركت فولاد خوزستان در زمينه كنترل انتشار گرد وغبار و انطباق با استانداردهاي زيست محيطي محسوب مي شود. وزن تجهيزات به كار رفته در اين پروژه يك هزار و 100 تن است كه از اين مقدار 800 تن تجهيزات ساخت داخلي و 300 تن قطعات خارجي است.

گسترش طرح هاي زيست محيطي در خطوط مياني فولاد

مديرعامل شركت فولاد خوزستان تاكيد كرد: در قالب اجراي برنامه هاي نظام مديريت زيست محيطي پنج دستگاه غبارگير به ظرفيت مجموعا 401 هزار مترمكعب در ساعت در بخش مواد اوليه و 13 دستگاه غبارگير با ظرفيت مجموعا 460 هزار مترمكعب در ساعت در واحدهاي احياي مستقيم نصب و راه اندازي شده كه نقش مهمي در كاهش انتشار گرد وغبار در اين بخش ها داشته اند.

باشگاه فولاد خوزستان، افتخار ملي در استان خوزستان

شريفي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو، به فعاليتهاي باشگاه فرهنگي ورزشي فولاد خوزستان اشاره كرد و اظهارداشت: اين باشگاه فرهنگي از نمونه هاي بارز ايفاي تعهدات و مسئوليت هاي اجتماعي شركت است كه امروزه از افتخارات ملي محسوب مي شود.

وي خاطرنشان كرد: در چارچوب گسترش امكانات اين باشگاه، مجموعه بزرگ و بي نظير فرهنگي ورزشي استاديوم 30 هزار نفري سرپوشيده اي در مجاورت شركت ساخته مي شود كه حدود 86 درصد پيشرفت داشته و اميدواريم امسال تكميل و به بهره برداري برسد. مديرعامل شركت فولاد خوزستان، با تاكيد بر اينكه درخصوص تيم فولاد خوزستان نيز كار انسجام يافته اي انجام شده است، عنوان كرد: اين تيم مردمي با كسب مقام قهرماني ليگ برتر كشور درسال 92 فضاي شادي را در بين اهالي منطقه ايجاد كرد كه خاطره آن ماندگار خواهد بود و اميد زيادي در بين جوانان و شهروندان ورزش دوست استان ايجاد كرده و همين عاملي خواهد بود تا اين افتخارات در آينده نيز استمرار يابد. شريفي همچنين به جديدترين گزارش سازمان آمار و ارقام فوتبال جهان در خصوص باشگاه فرهنگي ورزشي فولاد خوزستان به عنوان بازيكن سازترين باشگاه كشور اشاره كرد و گفت: اين تيم با 32 رتبه صعود، به رده 159 جهان رسيده است و پس از باشگاه استقلال به عنوان دومين تيم برتر جمهوري اسلامي ايران ارزيابي شده است و هموطنان فوتبال دوست اطلاع دارند كه اين تيم در ليگ قهرمانان آسيا پرتماشاگرترين تيم بود و بدون حتي يك شكست ليگ قهرمانان را ترك كرد.

افتخارات بزرگ ملي

مديرعامل شركت فولاد خوزستان، در ادامه همچنين به رتبه نخست تعالي سازماني در كشور و دريافت تنديس سيمين جايزه ملي تعالي سازماني در سال 1392 و همچنين كسب مقام نخست بهره وري كل در صنايع معدني فولادي كشور، توسط اين شركت، اشاره كرد و گفت: كسب اين مقام در راس افتخارات اين شركت قرار دارد و فولاد خوزستان در عين حال در اين سال براي دومين بار متوالي، تنها فولادساز دريافت كننده تنديس طلايي رعايت حقوق مصرف كنندگان در كشور بوده است. وي تصريح كرد: اين شركت براي دستيابي به اهداف بلند خود نقشه راه و استراتژي مدوني را دنبال نموده و تمام برنامه ريزي هاي آن براساس اصول رشد پايدار و افزايش سود آوري، به عنوان نكات كليدي، مدنظر متخصصين آگاه اين فن بوده است. شريفي، اضافه كرد: در همين زمان به منظور حفظ نيروي انساني كارآمد و خبره شركت فولاد خوزستان، توجه به اصول ايمني و ترويج فرهنگ ايمني در كار، سرلوحه تمام فعاليت هاي شركت بوده، به گونه اي كه تاثير آن را در كاهش 73 درصدي حوادث ناشي از كار را شاهد هستيم و اين ركوردي خوشحال كننده در كارنامه همكاران تلاشگر در بخش ايمني سايت صنعتي به ثبت رسيده است.

شش سال تلاش و موفقيت

مديرعامل شركت فولاد خوزستان، به برنامه هاي توسعه اي اين شركت اشاره كرد و افزود: اهم برنامه ها، شامل اجراي طرح هاي توسعه و افزايش ظرفيت، با هدف حفظ سهم توليد فولاد شركت در كشور، ورود به بالادست زنجيره صنعت (كنسانتره سنگ آهن)، ورود به پايين دست زنجيره صنعت (توليد محصولات تخت و طويل)، توسعه بومي سازي فن آوري، اصلاح ساختار مالي و افزايش سرمايه شركت همچنين تامين انرژي پايدار است.

شريفي، گفت: فولاد خوزستان از ابتداي توليد به عنوان يك مزيت از صادرات استفاده مي كرد به طوري كه در سال 1991 ميلادي صادرات خود را شروع كرد و تا سال 93 و 94 ميلادي افزايش صادرات داشت. مجددا سال 2005 اوج صادرات فولاد خوزستان بود كه بيش از 900 هزار تن از محصول شمش با كيفيتي جهاني صادر شد. وي ادامه داد: اما بعد از سال 2010 باتوجه به نيازهاي داخل كشور و برنامه هاي مختلف، صادرات كم شد و در نهايت اواخر سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز صادرات شركت را تاييد كرد. با توجه به سابقه صادرات بيش از دو ميليون تن محصول فولاد خوزستان به كشور كويت و يك ميليون و ششصد هزار تن به كشور چين به عنوان قطب توليد فولاد دنيا، اكنون كه اين شركت مجددا حضور خود را در عرصه صادرات شروع كرده، اميد است اين فعاليت در حوزه كشورهاي تايوان، هندوستان، امارات، عمان و ديگر بازارها گسترش يابد.

طرح‌هاي توسعه، ديدگاه فولاد خوزستان به سوي آينده

اين مقام مسئول در شركت فولاد خوزستان، بيان داشت: فعاليت هاي صورت گرفته در زمينه انجام سرمايه گذاري ها به منظور تكميل زنجيره تامين شركت شامل سرمايه گذاري در مجتمع فولاد شادگان در قالب طرح كارخانه هاي احياء و فولادسازي است. وي اعلام كرد: مشاركت در اين طرح با نماينده دولت ، به صورت 65 درصد شركت فولاد خوزستان و 35 درصد سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) بوده و برنامه ادامه پروژه به گونه اي تنظيم شده كه راه اندازي واحدهاي انباشت وبرداشت و احياء ظرف يك سال و واحد فولادسازي يك سال ونيم بعداز آن باشد. شريفي، خاطرنشان كرد: پيش بيني مبلغ كل سرمايه گذاري طرح، حدود يك هزار ميليارد تومان براي دستيابي به ظرفيت يك ميليون تن خواهد بود و در حال حاضر ميزان پيشرفت پروژه در واحد احياء 70 درصد و واحد فولادسازي حدود 40 درصد است. مديرعامل شركت فولاد خوزستان، با بيان اينكه پروژه افزايش ظرفيت در مدول يك احياء مستقيم كه هم اكنون در دست اجراست و ظرفيت را از 600 به 850 هزار تن مي رساند، در مراحل پاياني است، گفت: اميدواريم با تلاش همكاران تا پايان مهرماه امسال اين پروژه تكميل شود. وي همچنين خاطرنشان كرد: طرح افزايش ظرفيت كوره ها و پروژه (وي- او- دي) با هدف توليد فولادهاي تميز با ظرفيت 250 هزار تن به لحاظ بهره وري از كوره هاي موجود و نصب سيستم هاي جديد، نيز با تلاش همكاران در سال جاري به بهره برداري مي رسد. شريفي، اذعان داشت: برنامه شركت براي اجراي طرح هاي توسعه به گونه اي است كه سهم توليد فولاد خوزستان در كل فولاد كشور كه هم اكنون حدود 25 درصد است، حفظ شود و براين مبنا تا افق 1404 ظرفيت 6/13 ميليون تني فولاد در استان پيش بيني شده است.

فولاد خوزستان موفق‌ترين شركت در بورس و بازار سرمايه

مديرعامل اين شركت، اضافه كرد: در بازار سرمايه آخرين حضور موفق شركت فولاد خوزستان كسب رتبه اول در بين شركت هاي بورسي در هشتمين نمايشگاه بورس، بانك و بيمه تهران بود كه در خردادماه امسال برگزار شد. وي ادامه داد: در اين نمايشگاه برخي از دستاوردها و برنامه هاي توسعه شركت به معرض اطلاع بازديدكنندگان و دست اندركاران بازار سرمايه گذاشته شد كه توجه بسياري از علاقه مندان بازار سرمايه را به خود جلب كرد. شريفي، اعلام كرد: ارزيابي هاي خوبي از سوي مسئولين از اين غرفه شركت فولاد خوزستان به عمل آمد و باعث شد كه پيشرفت هاي تاثيرگذار شركت در عرصه هاي مختلف به شايستگي مطرح شود. عضو هئيت مديره شركت فولاد خوزستان، با اشاره به شاخص هاي مالي اقتصادي شركت فولاد خوزستان در سال هاي اخير، گفت: اين شاخص ها روند مطلوبي داشته و بر اين اساس سود سهم فخوز در اين مدت، روند پيوسته اي چه به جهت اي پي اس و چه به جهت دي پي اس داشته است. شريفي، تاكيد كرد: در همين راستا، روند ارزش بازار سهام شركت نيز افزايشي بوده و در سال 93 پيش از بستن نماد فخوز، ارزش بازار شركت حدود 7هزار و 692 ميليارد تومان برآورد شده است. به گفته وي، در سال هاي اخير بهره برداري بهينه از خطوط توليد و ارتقاي بهره وري همواره مدنظر بوده و اين مسير به تدريج طي شده است. براي مثال، آماده به كاري در گندله سازي 80 درصد بود كه با كار و تلاش همه كاركنان در خطوط توليد به 95 درصد در سال 92 ارتقا پيدا كرد. مديرعامل شركت فولاد خوزستان، ادامه داد: اين آماده به كاري در واحدهاي احياي مستقيم نيز به 98 درصد و در بخش فولادسازي به 94 و نيم درصد رسيد، به اين ترتيب مي توان گفت بخش مهمي از افزايش توليد شركت ناشي از آماده به كاري خطوط توليد بوده كه با استفاده از دانش و تجربه كاركنان و برنامه ريزي هاي مدون و تلاش همگاني محقق شده است. شريفي، خاطرنشان كرد: در حوزه نرخ مصارف، با توجه ويژه اي كه همكاران داشته اند، چه در الكترود كوره و ال اف، چه در كك، نسوز و انرژي، خوشبختانه تمامي شاخص ها روند كاهشي داشته است. براي مثال، در الكترود كوره 19 درصد و الكترود ال اف 16 درصد، در مصرف كك 35 درصد، نسوز 39 درصد و مصرف انرژي 25 درصد كاهش نرم مصارف به دست آمده كه خود موفقيت بزرگي است. وي، اظهارداشت: در بحث اقتصاد مقاومتي، يك چارچوب مشخص براي كاهش وابستگي شركت به تامين از خارج است و همزمان منافع سهامداران را تامين مي كند. بر اين اساس، تلاش اين بوده كه در جهت تامين اقلام مورد نياز از داخل كشور يك برنامه مدون دنبال شود، لذا با تمركز بر تامين داخلي اقلام مورد نياز تداركاتي، با هدف دور زدن تحريم ها، از 71 درصد در سال 87 به 90 درصد در سال 92 رسيده و اين حركت همچنان ادامه خواهد داشت.

پيشرو در عرصه بومي سازي فناوري فولاد

شريفي، با اشاره به احداث نخستين كارخانه توليد آهن اسفنجي به روش احياء مستقيم در كشور، عنوان كرد: ساخت كوره هاي پاتيلي 100 درصد ايراني و ساخت اولين ترانسفورماتور كوره پاتيلي در كشور از افتخارات مثال زدني متخصصين بومي سازي فناوري در اين شركت است و با توجه به عزم ملي كه در زمينه خودكفايي صنعت عظيم فولاد در كشور وجود دارد، اين حركت مقدس قطعا تا بومي سازي كامل صنعت در آينده نزديك ادامه خواهد داشت. وي همچنين خاطرنشان كرد: علاوه بر همه اقدامات و تلاش هاي صورت گرفته در اين شركت، ساخت ماشين هاي الكتريكي سنگين و تجهيزات ماشين هاي ريخته گري و چندين پروژه مهم ديگر، منتج به ساخت بيش از هشت هزار قطعه مهم فرآيند فولادسازي به دست جهادگران بلندهمت فولاد خوزستان شده و به عنوان دستاوردهاي غرورآفرين دركارنامه اين متخصصين گمنام به ثبت رسيده است. شريفي، تصريح كرد: بسياري از پروژه هاي بومي سازي در فولاد خوزستان، براي نخستين بار در كشور به اجرا گذاشته شده اند و هركدام به نوبه خود، تجربه اي ارزشمند در سطح ملي به شمار مي آيند.

توجه به نظام‌هاي مديريتي، رمز موفقيت شركت

مديرعامل شركت فولاد خوزستان، بيان داشت: نظام هاي مديريتي استقراريافته در شركت شامل، نظام هاي مديريت كيفيت ISO9001:2008، مديريت زيست محيطي ISO 14001:2004، مديريت ايمني و بهداشت حرفه اي OHSAS18001:2007، مديريت آموزش ISO 10015 و مديريت امنيت اطلاعات ISO 2700:1 2005 بوده است. به گفته وي، اين نظام هاي مديريتي تضمين كننده آينده عملكرد شركت بوده و رعايت الزامات آن منجر به ارتقاي جايگاه شركت به رتبه هاي نخست كشوري در بين همتايان خود شده است. شريفي، تصريح كرد: روش پياده سازي اين نظام ها، مشاركت همگاني و فرهنگ سازي بوده و همواره تلاش شده ضمن مقايسه با معيارهاي داخلي و جهاني، تعالي را به يك فرآيند مستمر و هميشگي تبديل كند و در جهت تداوم موفقيت ها و دستاوردها گام هاي موثري برداشته شود. مديرعامل شركت فولاد خوزستان، اعلام كرد: با وجود محدوديت ها و مشكلات شرايط تحريم جهاني عليه كشور، لطف الهي، تعهد و همت مثال زدني كاركنان پرتلاش در رده هاي مختلف، مسير تعالي را براي شركت هموار و زمينه تحقق اهداف عالي شركت فراهم شده است. شريفي، اضافه كرد: مجموعه فولاد خوزستان اميدوار است با اتكاي به اين پشتوانه محكم، بتواند قوي تر از گذشته در خدمت به نظام مقدس جمهوري اسلامي همچنان به سوي آينده اي روشن گام بردارد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۰
کد مطلب: 13293
 
مرجع : روزنامه رسالت